Data
20 de March de 2012

FGV ha celebrat el II aniversari de l’ampliació de la L-4 del TRAM d’Alacant per la platja de San Juan

 

II aniversario de la ampliación de la L-4 del TRAMFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha celebrat el segon aniversari de l’ampliació de la Línia 4 del TRAM Metropolità d’Alacant. Més de dos milions de viatgers han utilitzat esta línia des de la posada en servici del bucle que dóna servici al Cabo de las Huertas y las avenidas de Costa Blanca y Naciones.
 
Concretament, els usuaris de la Línia 4 han sigut 2.103.000 des de la inauguració de l’esmentat bucle el 18 de desembre del 2009 i, des de la posada en servici de la primera fase d’esta línia (el 15 de juny del 2007 entre Puerta del Mar y Avenida de las Naciones), el seu número ha superat els 3,3 milions de clients.
 
Pel que fa al tram nou, l’empresa ja va detectar en 2010 un important increment en el nombre de viatgers, que va passar de 674.240 passatgers anuals a 865.226, un 28 per cent més.
 
En 2011 l’increment en l’afluència d’usuaris inclús s’ha ampliat. A hores d’ara, i a falta de computar els últims viatgers de l’any, la Línia 4 ha sigut utilitzada ja per 1.105.490 passatgers, un 32 per cent més que en 2010. En els dos últims anys, el nombre de viatgers de la L-4 del TRAM ha crescut més del 60 per cent, molt per damunt de la mitjana de creixement de l’empresa.
 
II aniversario de la ampliación de la L-4 del TRAMEl bucle de la L-4, últim tram inaugurat, està format per 4,5 quilòmetres de via electrificada i set nous baixadors que donen servici a alguns dels barris que més han crescut en els últims anys i que en èpoques estivals o de vacacions experimenten un important increment de població.
 
A més, la posada en servici d’este nou traçat ha permés ampliar els servicis del Tramnochador en els mesos d’estiu per a arribar a un important nombre de veïns i noves zones d’oci.
 
La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient va invertir prop de 26 milions d’euros en l’ampliació del bucle de la L-4. El traçat es va executar en via única, i planteja un recorregut que comença i finalitza poc després de la parada d’avinguda de Les nacions.
 
Set nous baixadors
 
L’ampliació va permetre sumar set noves parades a la xarxa de FGV, que es van situar estratègicament al llarg del recorregut a fi d’oferir el millor servici als usuaris potencials: Cabo Huertas, Av. Benidorm y Londres (en la Avenida la Costa Blanca); Plaza de La Coruña e Instituto (en Avenida de Oviedo); y Países Escandinavos y Holanda (en Avenida de las Naciones).
 
D’altra banda, als sis mesos de la inauguració d’este bucle, la L-4 va experimentar un altre important canvi en el seu traçat que també ha influït en l’increment de viatgers com va ser el trasllat de la seua capçalera a l’estació de Luceros, en el centre d’Alacant.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...