Data
07 de July de 2010

FGV incrementa gairebé un 60 per cent les places ofertes en el TRAM d’Alacant en els últims dos anys

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ha incrementat en els últims dos anys gairebé un 60 per cent el nombre de places que oferix als ciutadans en el TRAM d’Alacant. Concretament, en l’any 2008 es va registrar un increment d’un 43,8 per cent en el nombre de places, dada reforçada el passat any amb un segon augment del 9,6 per cent.
 
Les places ofertes per FGV han crescut principalment gràcies a la electrificación de la via entri Alicate i Benidorm, el que ha permès que entre les dues ciutats circulin trens-TRAM, que en capacitat dupliquen als trens de diésel, encara que han influït altres millores comeses en la xarxa.
 
Per exemple, l’augment de places és també una conseqüència de l’increment de freqüències de passada i de la posada en servei de composicions més grans, sobretot en hores punta. Això s’ha aconseguit gràcies a les obres d’adequació de les andanes de determinades estacions i baixadors per a millorar l’accessibilitat.
 
Un exemple d’aquestes millores va ser l’ampliació en quinze metres les andanes de baixadors de Fabrequer i Salesianos, el que va permetre utilitzar tramvies dobles i augmentar la capacitat de transport de FGV.
 
Les millores en les vies i estacions es traduïxen, a més, en un increment tant dels trens posats en circulació com dels quilòmetres recorreguts. Per la xarxa circulen 20 unitats elèctriques -11 d’elles tranviarias i 9 trens-TRAM- i 8 trens diésel. Entre totes van realitzar en 2009 gairebé 90.000 trajectes i 2.243.178 quilòmetres.
 
Capacitat per Línies
 
El passat any, la Línia 1 (Mercado-Benidorm) va oferir el 53 per cent de les places de TRAM d’Alacant; la Línia 3 (Mercado-Venta Lanuza) el 24 per cent; la Línia 4 (Puerta del Mar-Av Naciones, que actualment arriba fins a la Plaza de La Coruña) el 9 per cent; finalment, la Línia 9 (Benidorm-Dénia) va posar a la disposició dels usuaris el 14 per cent de les places de FGV a Alacant.
 
Segons l’últim Informe de Satisfacció del Client, tres de cada quatre usuaris de FGV està satisfet amb l’absència de massificació en els cotxes del TRAM i els viatgers puntuen de mitjana el servei en aquest aspecte amb un 7,35 sobre 10

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...