Data
02 de March de 2023

FGV inicia el procés de formació previ a la posada en marxa del tram entre Dénia i Gata de Gorgos de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de formació de circulació del personal que prestarà servei en el tram que uneix Gata de Gorgos i Dénia, corresponent a la Línia 9 del TRAM d’Alacant i que està previst que s’òbriga al públic a principis del pròxim any. 
 
El procés de formació dels més de 30 maquinistes assignats a aquest servei es realitza en un dels nous trens duals electrodiésel que circularan entre Dénia i Teulada.
 
Amb la posada en servei d’aquest tram, les persones usuàries de la Línia 9 que uneix Benidorm i Dénia hauran de realitzar transbord a Teulada, des dels nous vehicles duals als trens dièsel, per a continuar el seu viatge ja que no poden circular fins a Dénia per motius tècnics i d’accessibilitat. 
 
Les noves unitats electrodiésel ofereixen un disseny i unes característiques tècniques i d’accessibilitat actualitzades d’acord amb la normativa existent, i compatibles amb la utilització de sistemes de seguretat, control i comunicacions d’última tecnologia. 
 
A més, els motors dièsel dels nous trens duals compleixen amb l’estricta normativa Europea EN 2004/26/CE III B d’homologació de motors i emissions a l’atmosfera. 
 
Amb aquests nous trens es garanteix una major fiabilitat i seguretat, a més del confort, l’accessibilitat o la informació al client, conforme als estàndards que FGV presta en la resta de les seues línies.
 
Des d’FGV s’assenyala que amb l’inici del període de formació es fa un pas més i quasi definitiu perquè Dénia recupere el servei ferroviari, prop de sis anys després, una vegada completades gran part de les obres de modernització d’aquesta línia, en les quals la Generalitat ha invertit més de 150 milions d’euros, gràcies també a les aportacions dels fons europeus.
 

FGV va completar a l’agost els treballs de tramviarització que, en coordinació amb l’Ajuntament d’aquesta localitat, han permés també condicionar dues noves parades al llarg del traçat que finalitza en l’estació de Dénia i que està condicionat per a aquests nous trens. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...