Data
10 de December de 2022

FGV inicia les obres de supressió del pas a nivell de Beniardà del TRAM d’ Alacant a Benidorm

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat les obres de supressió del pas a nivell de l’avinguda de Beniardà de Benidorm, corresponent a la Línia 9 del TRAM d’Alacant, que connecta aquesta localitat i Dénia i es localitza en un dels punts d’accés a la ciutat. 
 
La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha declarat que “s’acceleraran els treballs amb l’objectiu de reduir al màxim el temps d’afecció de l’execució de les obres, que passaran dels 14 mesos del projecte inicial a 10 mesos, amb el que l’actuació conclouria al juny de 2023”.
 
D’aquesta manera, ha afegit Torró, “s’evitarà afectar el trànsit de vehicles per aquest important accés al municipi de Benidorm els mesos d’estiu, quan la ciutat rep el seu màxim de visitants”. No obstant això, la consellera ha matisat que “els treballs de reurbanització de la zona continuarien posteriorment, però ja sense influir en la circulació de vehicles per l’avinguda”. 
 
En paraules de Torró, “aquesta actuació s’ha plantejat amb la finalitat de millorar la mobilitat global del municipi de Benidorm, sobretot en l’època estival, quan el nombre de vehicles que circulen per l’avinguda de Beniardà pot superar els 30.000 diaris, en veure’s incrementada de forma molt considerable la intensitat de pas per la població estacional”.
 
La consellera, qui ha recordat la “importància que Benidorm té com a motor econòmic gràcies al turisme”, ha qualificat de “actuació fonamental”, la supressió del pas a nivell de l’avinguda de Beniardà que representa “una reivindicació històrica dels veïns i veïnes” i que “trencarà la barrera que aqueixes vies suposen per a accedir a la ciutat, tant per a veïns i veïnes com per als molts visitants de la ciutat”.
 
Finalment, Torró ha subratllat que la supressió del pas a nivell representa una “important millora en les condicions de seguretat” per a vianants, conductors i el propi TRAM d’ Alacant. 
 
Afecció al servei
 
Els treballs comportaran un tall del servei ferroviari de 3 o 4 setmanes entre les estacions del TRAM d’Alacant de Benidorm i Benidorm Intermodal al llarg de l’inici de 2023, període en el qual el nombre de viatgers de la Línia 9 és el més reduït de tot l’any. El servei entre aquestes dues estacions durant aqueix període es podrà realitzar amb un autobús substitutori posat en servei per l’empresa pública. 
 
El pressupost d’aquesta actuació es durà a terme a través de l’instrument financer REACT-EU i l’operació serà finançada per la Unió Europea a través del Programa Operatiu FEDER Comunitat Valenciana 2014-2020, com a part de la resposta de la Unió a la pandèmia de COVID-19".
 
La inversió ascendeix a 5.287.983,97 euros, IVA inclòs, i comprén la transformació de l’actual passe a nivell del TRAM d’Alacant, situat en l’avinguda Benidardà de Benidorm, en un pas a nivell per als vianants, protegit per senyals lluminosos i acústics, i que comptarà amb un pas inferior per a vehicles.
 
La supressió del pas a nivell de l’avinguda Beniardà permetrà trencar la barrera que suposen les vies per a accedir a la ciutat, tant per als seus veïns i veïnes, com per als molts visitants que rep Benidorm al llarg de l’any.
 
El nou pas inferior disposarà d’una secció tipus de dos carrils per sentit amb mitjana central, mentre que els itineraris per a ciclistes i vianants es conservaran en la superfície.
 
Al seu torn, l’actuació es culminarà amb l’execució de carrils de serveis secundaris que permeten l’accés al carrer de l’Estació, a parcel·les privades i a l’aparcament dissuasiu municipal situat al costat de l’estació de Benidorm.
 

Aquesta obra forma part del conjunt d’actuacions que realitza la Generalitat, a través d’FGV, amb l’objectiu d’eliminar passos a nivell en tota la seua xarxa, ja que constitueixen un dels principals focus de risc, tant per a la circulació ferroviària com per al trànsit rodat i vianants de les xarxes del TRAM d’Alacant i de Metrovalencia. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...