Data
05 de November de 2022

FGV inicia les obres del viaducte del Quisi de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat les obres del nou viaducte del Quisi de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, essencial per a poder concloure els treballs de modernització d’aquesta línia en què la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat està invertint més de 160 milions d’euros.
 
Els treballs, adjudicats per 9.857.534 euros a la UTE FCC Construcció S. a.- CHM Obres i Infraestructures S.A, es preveuen que estiguen finalitzats al juliol del pròxim any i permetran instal·lar un nou viaducte pròxim a l’actual, situat també sobre el Barranc del Quisi, aigües avall de l’existent, amb una alineació obliqua respecte a l’anterior i una longitud de 370 metres.
 
La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, acompanyada de la directora gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Anaïs Menguzzato, ha visitat els primers treballs de moviment de terres i de fonamentació i ha assenyalat que “continuem avançant en està Línia 9, en la qual fa poc ja es va posar en marxa el tram de Teulada-Gata” .
 
A més, la consellera ha recordat que “cal fer front a tres ponts per a poder continuar modernitzant aquesta línia del Tram”. Quant al Quisi, Torrró ha indicat que s’ha iniciat la construcció d’una infraestructura al costat de l’existent pel fet que la nova maquinaria, els nous tramvies són molt més pesats. 
 
Així mateix, la consellera ha destacat que “la Línia 9, com va anunciar el president de la Generalitat, serà una realitat entre finals i principis d’any, independentment que es continuen amb les obres en els ponts”.
 
També ha avançat que des de la Conselleria, “s’està estudiant el poder aprofitar les infraestructures ferroviàries que quedaran desocupades una vegada que finalitzen les obres i reconvertir-les en vies verdes per al gaudi de tota la ciutadania”.
 
L’actual viaducte del Quisi va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permés que seguisca obert a la circulació dels actuals trens dièsel.
 
No obstant això, ha sigut necessari plantejar la construcció d’una variant de nova construcció que possibilite el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia. 
 
Les inversions executades i previstes per la Generalitat entre Benidorm i Dénia contemplen la renovació de via, adequació de viaductes, ponts i talussos, millores en el material mòbil i, la millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia. 
 
L’objectiu d’aquestes inversions és poder mantindre l’explotació garantint la qualitat del servei i, al seu torn, adquirir els estàndards de qualitat de la resta de la xarxa d’FGV a Alacant.
 

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en la Línia 9, és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...