Data
11 de March de 2019

FGV instal·larà lluminàries de LED en les escales mecàniques del TRAM d’Alacant per a reduir el consum i la factura elèctrica

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) instal·larà lluminàries de tecnologia LED en les escales mecàniques de les tres estacions subterrànies del TRAM d’Alacant amb l’objectiu d’aconseguir una major eficiència energètica que es traduirà en una reducció del consum i de la factura elèctrica. En l’actualitat, la il·luminació és amb tubs de neó amb un elevat consum energètic.
 
Per a això, ha licitat per valor de 90.500 euros, IVA inclòs, el subministrament i instal·lació d’il·luminació LED en sis escales de Luceros, quatre de Mercat i 1 de Marq-Castillo, atés que les altres tres d’esta última estació ja la posseïxen.
 
Els estalvis que es preveuen farà possible rendibilitzar la inversió en quatre anys i mig, aproximadament, donat l’augment de la vida útil de la il·luminació LED (més de 30.000 hores) i el descens del 80% del consum energètic en comparació amb el tub de neó. A més, es millora l’estètica gràcies a l’homogeneïtat d’il·luminació al llarg del sòcol.
 
Esta actuació forma part de la voluntat i el compromís de l’empresa pública per millorar l’eficiència energètica en les seues instal·lacions i dóna continuïtat a la instal·lació de lluminàries LED en la part superior de la nau del taller d’El Campello.
 
En estes instal·lacions de manteniment i depòsit del material mòbil del TRAM d’Alacant s’ha substituït 115 lluminàries de vapor de mercuri 400w, per LED 150w, a fi de reduir en un terç el consum i la factura elèctrica.
En concret, s’espera reduir els 335.865 kwh de consum actual pels 105.660 kwh de les noves lluminàries, la qual cosa suposarà passar de pagar una factura de 33.586,56 euros a l’any com fins ara a 10.566 euros en el futur immediat.
 
Estes xifres es traduïxen en un estalvi de 23.021 euros en el primer any que, passada una dècada, es convertiran en 279.271 euros, segons la simulació a deu anys realitzada per l’empresa pública tenint en compte un increment del preu de la llum anual del 4%. La inversió realitzada ha sigut de 50.775 euros, per la qual cosa el període de retorn s’ha fixat en 2,1 anys.

En el Programa de Gestió Ambiental de 2018, que forma part del Sistema de Gestió Ambiental implantat en FGV i que està certificat davall la norma UNE-EN ISO 14001, figura com a objectiu la reducció del consum elèctric i unes de les metes incloses per a la seua consecució està la substitució de l’enllumenat convencional per enllumenat LED en el taller d’El Campello i en les escales mecàniques de Luceros, Mercat i Marq-Castillo.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...