Data
23 de November de 2013

FGV licita el condicionament d’infraestructura i renovació de via del TRAM entre Benidorm i Disc Benidorm

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha tret a licitació l’execució de les obres de condicionament d’infraestructura i renovació de via en el tram Benidorm-Disc Benidorm de la Línia 9 del TRAM Metropolità d’Alacant per valor de 2.968.158,94 euros, IVA no inclòs.

A més, també ha licitat el subministrament de carril UIC 54 i les roïnes monobloc DW de formigó per al dit tram de la Línia 9 per un muntant de 448.644 euros (210.644 euros per al primer material i 238.000 euros per al segon), també IVA exclòs.

Per tant, la partida inicial global a realitzar per a la consolidació, millora i modernització d’aquest tram d’1,8 quilòmetres de longitud és de 3.416.802,94 euros que, amb l’Impost del Valor Afegit, augmenta fins als 4.134.331,55 euros.

Els treballs a desenrotllar es dividixen en set actuacions. La primera és la consolidació de la infraestructura existent, amb la construcció d’un viaducte de 135 metres sobre el terraplé; la millora de distints terraplens en el tram i la construcció de murs de contenció per a garantir l’amplària de plataforma per a la nova superestructura de la via.

La segona és la millora de les condicions de desaigüe de les obres de drenatge transversal i del drenatge longitudinal en el seu conjunt i, la tercera, és la geometrizació de la via per a fer possible la citada nova superestructura de via.

El Quart treball a escometre és la renovació de la pròpia superestructura, substituint el carril existent de 45 kg/ml pel carril tipus UIC 54; el canvi de les roïnes de fusta que encara queden instal•lades i fixacions rígides per roïnes de formigó i fixacions elàstiques; i l’eliminació del balast calcari i reposició de balast silici.

La cinquena actuació és l’execució de massissos d’electrificació de la via, la sisena la implantació de les canalitzacions per a instal•lacions de seguretat i de comunicacions i la setena i última, el tractament dels passos a nivell.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...