Data
02 de July de 2022

FGV licita la construcció del taller de Dénia que permetrà avançar un any l’eixida del primer tren des de l’estació

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat per 770.973,90 euros, IVA inclòs, l’execució de les obres del projecte de construcció d’adequació del taller de l’estació de Dénia del TRAM d´Alacant. Així mateix, també ha licitat, per 92.949,78 euros, IVA inclòs, la direcció d’obra, assistència tècnica i coordinació de seguretat i salut dels treballs a realitzar en aquest projecte. En total, la inversió ascendeix a 863.923,67 euros, IVA inclòs.
 
Amb l’obertura del procés de licitació s’agiliten els tràmits per a completar el compromís del conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, qui va anunciar recentment a Dénia que la Generalitat completarà enguany les actuacions necessàries per a recuperar per complet el servei ferroviari de la Línia 9 del TRAM d’Alacant entre finals del present any i principis del següent per a tornar a connectar la capital de la Marina Alta, amb Benidorm i Alacant. 
 
Per al conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, “es tracta d’una intervenció important per als veïns i veïnes de Dénia i de tota La Marina, ja que amb aquesta actuació la Línia 9 podrà entrar de nou en funcionament i es recuperarà un servei indispensable per a desplaçar-se de manera sostenible per motius laborals, administratius o de qualsevol altre tipus per la comarca”.
 
Per a fer possible el servei previst per a finals d’any, els trens actuals de la línia circularan entre Benidorm i Teulada i, des d’aquesta estació, s’haurà de realitzar un transbord als nous trens duals electrodiésel, que no suposarà temps addicional d’espera, per a acabar el recorregut i arribar a Dénia.
 
El citat transbord és imprescindible per a accedir a Dénia, el traçat del qual ja està tramviaritzió. Actualment per aquest traçat no podrien circular els trens dièsel empleats en la primera part del recorregut degut a motius tècnics i d’accessibilitat. 
 
En aquesta programació desenvolupa un paper fonamental el taller de Dénia, ja que permetrà dur a terme les labors de manteniment necessàries perquè es puga dur a terme aquesta planificació. Està previst que estiga en funcionament fins que es finalitzen les obres dels tres viaductes (Algar, Quisi i Mascarat), moment en el qual ja podrien circular els nous trens duals per tot el recorregut de la Línia 9. 
 

L’actuació en l’edifici del taller de Dénia contempla les obres i treballs necessaris per a l’adequació de les instal·lacions, amb la finalitat que es puguen fer els treballs de revisió i manteniment dels nous trens duals a utilitzar en la Línia 9 del TRAM d’Alacant. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...