Data
14 de September de 2014

FGV licita la millora tècnica del material mòbil de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat la millota técnica dels sis trens dièsel de la sèrie MAN 2.500 en servei actualment en la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM Metropolità d’Alacant, segons publica hui el Diari de la Comunitat. El pressupost inicial és de 2.095.384 euros, IVA exclòs, i de 2.535.414,54 amb l’impost inclòs, a satisfer en les anualitats del 2014, 2015 i 2016.

L’objectiu que es perseguix amb aquesta actuació és doble. D’una banda, es pretén garantir el servei de les dites unitats, almenys, huit anys més i, d’un altre, es vol incrementar la seguretat en la circulació dels mateixos.

Per a això se substituiran els elements del bogi que es consideren obsolets; es desenrotllaran i introduiran millores en diversos elements, com sensorización i redisseny de suports dels arbres carden, i muntatge de nous cilindres per a la millora funcional del fre d’estacionament; la realització d’una posada al punt dels equips principals de tracció ubicats en la caixa, com a motors dièsel i caixes de transmissió; i la realització, aprofitant la intervenció i el desmuntatge, del reemplaçament d’altres elements que estiguen en situació de ser substituïts per desgast, com a rodes, discos de fre, etcètera.

Es realitzaran en aquesta actuació els treballs de gran reparació dels bogis, les modificacions sobre òrgans de transmissió i fre que afecten caixa i bogis, i els treballs de posada al punt dels equips de tracció principals.

En paral•lel, es durà a terme la definició tècnica per al llançament dels procediments per a adquirir els materials amb substancials modificacions tècniques: els nous grups reductors, i la resta dels materials d’aportació (aqueixos, discos i rodes) per a traslladar l’adjudicatari d’aquest procediment.

A més, es realitzarà l’assistència tècnica posterior perquè FGV porte a bon fi l’adquisició de tots els materials d’aportació.

Revisió de les unitats MAN

Les esmentades unitats MAN 2.500 van ser objecte de revisió i reparació entre 2004 i 2006, quan es van substituir completament les caixes de les unitats i els equips de les mateixes, excepte alguns equips que no es van substituir en aqueixa intervenció i que ara se substituïxen o intervenen.

La Línia 9 del TRAM d’Alacant transcorre al llarg dels seus 51 quilòmetres per les poblacions de Dénia, Pedreguer, Gata de Gorgos, Teulada, Benissa, Calp, Altea, Alfàs del Pi i Benidorm. El passat any la connexió Benidorm-Dénia va registrar un total de 733.982 viatgers.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...