Data
15 de July de 2014

FGV licita la redacció dels projectes de renovació de via de la Línia 9 del TRAM

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat per un import de 395.000 euros la redacció dels projectes de renovació de via de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia), en els trams compresos entre Altea- Calp i Calp-Teulada, segons publica hui el Diari oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV). El termini màxim fixat per a la redacció dels diferents projectes, una vegada adjudicats, és de sis mesos.

Les intervencions previstes també inclouen la renovació i condicionament de la infraestructura de les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia. Al seu torn, es projectarà la millora de la línia de comunicacions entre Altea i Dénia. La posterior execució d’aquests projectes permetrà millorar les condicions de la plataforma i superestructura de via, estabilitzar els talusos existents i el drenatge, implantar canalitzacions i línies aèries per a les instal•lacions de seguretat, comunicacions i energia. A més, es contempla una sèrie d’obres complementàries com a tancaments en diferents punts de la línia, actuacions en passos a nivell i la rehabilitació d’edificis i immobles annexos a les estacions.

Les accions previstes estan incloses en el Pla de Modernització d’aquesta línia, presentat el passat mes de gener pel president de la Generalitat, Alberto Fabra. El pressupost d’aquest programa d’inversions ascendix a 43 milions d’euros a executar fins a l’any 2020.

En els pròxims tres anys, i tenint en compte les actuacions iniciades en 2013, es preveu una inversió de 20 milions d’euros. Enguany es completaran les obres de renovació de via del tram Benidorm-Disc Benidorm, actualment en execució i que està previst que finalitzen durant el mes de maig; s’iniciaran els treballs de renovació del material mòbil dièsel de la sèrie 2500 amb el propòsit d’allargar la seua vida útil durant, almenys, huit anys més; començarà la renovació de via del tram Olla d’Altea – Calp; i es desenrotllaran els treballs necessaris per a la instal•lació d’una moderna xarxa de comunicacions, un sistema de protecció automàtica de trens, un sistema de gestió de tràfic centralitzada i un renovat sistema de bloqueig ferroviari.

La primera de les obres d’aquest Pla de Modernització va començar el passat 18 de novembre i comprenen el condicionament i renovació d’un tram d’1,8km de longitud entre l’estació de Benidorm i el baixador de Disc Benidorm. Aquestes actuacions compten amb un pressupost total de 2.318.725,76 euros i el seu termini d’execució ronda els cinc mesos i mig.

Gràcies a aquestes inversions, el TRAM d’Alacant comptarà amb una xarxa completament renovada i que complirà moderns estàndards d’explotació. Les actuacions redundaran en més seguretat confortabilitat del trajecte, una gestió del tràfic ferroviari més òptima i en un manteniment més eficient.

La longitud d’aquesta línia és de 50,8km en via única sense electrificar, discorrent entre Benidorm i Dénia i donant al seu torn servei, a més dels municipis esmentats, a l’Alfàs del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada i Gata amb 18 parades. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant. En 2013 va transportar 733.982 viatgers.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...