Data
16 de June de 2017

FGV licita la reparació de tres ponts de les Línies 1 i 9 del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha licitat l’execució d’obres del projecte de construcció relatiu a la reparació de danys en ponts i viaductes de les Línies 1 i 9 del TRAM Metropolità d’Alacant per un valor inicial de 2.028.810,31 euros, IVA exclòs, segons ha publicat hui el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana.
 
Esta actuació s’emmarca dins de les inversions de més de 83 milions d’euros de l’empresa pública anunciades per la consellera d`Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per a la modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant en una “aposta clara” pel transport públic.
 
En un acte celebrat a Dènia el passat dia 7, Salvador va assenyalar que “des del minut zero s’ha vist la convicció i voluntat del Govern que presidix Ximo Puig per apostar per la Línia 9 del TRAM, que ha estat abandonada 20 anys pels anteriors governs”. La consellera va afegir que “l’actual govern no té més recursos que l’anterior, de fet tenim grans hipoteques que ens han deixat, però el que tenim clar són les nostres prioritats com l’aposta pel transporte públic i poder donar solució a històriques reivindicacions dels veïns dels municipis pels quals circula la Línia 9 del TRAM”.

En concret, les obres es desenrotllaran en el pont sobre la carretera CV-759 en el terme municipal de La Vila Joiosa; en el pont sobre la carretera N-332 en Teulada i en el pont sobre la mateixa carretera però en la població de Gata de Gorgos. La primera actuació és la de Línia 1 (Luceros-Benidorm) i les altres dos les de la Línia 9 (Benidorm-Dénia).
 
L’objectiu principal dels treballs, que tindran una duració de nou mesos, és la de mantindre l’explotació del TRAM garantint la qualitat del servici, d’una banda, i, d’un altre, permetre que la Línia 9 adquirisca els estàndards de la resta de la xarxa.
 
En concret, se substituiran els taulers dels tres ponts i es realitzaran reparacions en diversos elements dels mateixos, assegurant-se la funcionalitat d’estes estructures metàl·liques. Les actuacions prèvies consistiran en operacions de senyalització, desmuntatge de via i instal·lacions ferroviàries sobre els ponts.
 
Posteriorment, s’escometrà la retirada dels taulers existents per mitjà de grues i es duran a terme les actuacions en els estreps per a demolicions parcials dels mateixos, execució de micropuntals, muntatge d’armadures en encepats, hormigonado de bigues carregador i col·locació de neoprens per a formalitzar un nou suport de l’estructura portant.
 
Es preveu l’hissat dels nous taulers per mitjà de grues de gran tonatge per a la seua ubicació definitiva, que haurà de ser prèviament conformada en tallers i acoblades en obra, atés que està prevista una estructura mixta de perfilería metàl·lica i llosa de formigó armat contectada a la mateixa.
 
Finalment, els treballs de superestructura de via i actuacions complementàries consistixen en la reposició d’instal·lacions, estés de capa de balast i el muntatge de la via.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...