Data
23 de January de 2019

FGV licita l’adquisició de travesses i carrils per a la renovació de la L-9 del TRAM d’Alacant entre Teulada i Dénia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés d’adquisició del subministrament de travesses i carrils per a dur a terme la renovació de les vies de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Denia) entre Teulada i Dénia.
 
En concret, s’ha licitat el subministrament de 19.000 travesses d’ample mètric monobloc de formigó per valor de 1.701.260 euros, IVA inclòs, i de 30.600 metres liniales de carril ferroviari 54E1 grau R260, amb un cost de 1.777.248 euros, també amb l’esmentat impost inclòs. Per tant, el pressupost inicial de compra ascendix a 3.478.508 euros, sempre amb l’Impost del Valor Afegit inclòs.
 
Amb este material, es continuaran les obres de millora i de renovació de vies en els trams Teulada-Gata de Gorgos i Gata de Gorgos-Dénia, última fase de renovació de via inclosa en el Pla de Modernització de la Línia 9 del TRAM d’Alacant que supera els 120 milions d’euros.
 
Dins de les inversions previstes per part de la Generalitat per als pròxims anys, FGV té contemplades com a actuacions l’esmentada renovació de via, adequació de ponts i talussos, millores en el material mòbil, millora de les instal·lacions de seguretat, comunicacions i energia i el projecte de tranviarización de l’accés del TRAM a la ciutat de Dénia.
 
Amb les dites actuacions es pretén aconseguir una renovació i modernització integral de la línia, amb una adequada explotació de la mateixa, millorant els servicis que s’oferixen a l’usuari, tenint com a objectiu el de poder mantindre i millorar les condicions d’explotació, garantint la regularitat i la qualitat del servici i, d’altra banda, que la Línia 9 adquirisca els estàndards de la resta de la xarxa de FGV a Alacant.
 
FGV està executant les obres de renovació de via del tram Calp-Teulada, amb una inversió de 14,5 milions d’euros i que comprenen la construcció d’un pas paral·lel al pont centenari sobre el barranc del Quisi a Benissa, que està sent rehabilitat.
 
De manera paral·lela a esta actuació, FGV continua amb els tràmits per a la contractació dels treballs previstos en el tram Teulada-Dénia, a fi de completar el projecte de modernització.
 
La renovació de via permet millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment. A més, els treballs previstos inclouen la instal·lació dels nous sistemes de senyalització i comunicacions.
 
Els sis trens duals (elèctrics i dièsel) que construïx Stadler Rail Valencia, amb seu a Albuixech, per un import de 43,3 milions d’euros, començaran a prestar servici en el TRAM d`Alacant en 2019.
 
Mentres continuen les obres en el tram Calp-Dénia i com a conseqüència de la interrupció del servici ferroviari efectiva,  FGV oferix servici alternatiu d’autobús que enllaça les poblacions Calp, Benissa, Teulada, Gata de Gorgos, La Xara i Dénia.  
 
La longitud de la Línia 9 és de 50,8 km en via única sense electrificar, discorrent entre Benidorm i Dénia i donant al seu torn servici, a més dels municipis esmentats, a l’Alfàs del Pi, Altea, Calp, Benissa, Teulada i Gata de Gorgos amb 18 parades. Es tracta d’una línia integrada en tot el litoral del nord de la província d’Alacant.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...