FGV licita les obres de la connexió que unirà Luceros i la nova estació Intermodal d’Alacant

El pressupost de licitació ascendeix a 132.399.389,19 euros, IVA inclòs La nova infraestructura es construirà en subterrani, igual que els 70 metres de nova connexió amb l'actual xarxa del TRAM d'Alacant Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el...
Continuar llegint
Data
19 de April de 2023

FGV licita les obres de la connexió que unirà Luceros i la nova estació Intermodal d’Alacant

  • El pressupost de licitació ascendeix a 132.399.389,19 euros, IVA inclòs
  • La nova infraestructura es construirà en subterrani, igual que els 70 metres de nova connexió amb l’actual xarxa del TRAM d’Alacant

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha iniciat el procés de licitació de l’execució de les obres de la nova connexió que unirà l’estació de Luceros del TRAM d’Alacant amb l’actual estació d’ADIF, en l’avinguda de Salamanca d’Alacant.

El pressupost de licitació d’aquesta actuació ascendeix a 132.399.389,19 euros, IVA inclòs, i comptarà amb ajudes estatals.

La nova estació Intermodal serà subterrània i comptarà amb dos nivells, vestíbul i andanes, i un nivell de superfície en coberta per als accessos, de manera que tota la infraestructura prevista queda per davall de la cota actual de l’aparcament d’ADIF, sense alterar la configuració urbanística actual. Aquestes noves instal·lacions es projecten amb quatre vies i dues andanes centrals.

La nova infraestructura disposarà de tots els equips necessaris per al seu correcte funcionament, com a lampisteria, sanejament i bombaments, evacuació, senyalització, instal·lació elèctrica, enllumenat, detecció de gasos i qualitat de l’aire, ventilació i climatització, escales mecàniques i ascensors, protecció contra incendis, sistemes de control i comunicacions i sistemes d’informació al viatger.

Respecte a les instal·lacions ferroviàries, destaca la implantació de subestació elèctrica de tracció, sistema d’electrificació, enclavament, sistema ATP, telecomandament, comunicacions i energia.

La connexió de la nova estació Intermodal amb Luceros s’ha projectat mitjançant un túnel, de 70 metres de longitud, que evita l’afecció al trànsit de l’avinguda Salamanca, a l’actual edifici de l’estació d’ADIF i la zona verda protegida.

Aquesta nova estació s’ha plantejat també per part de la Generalitat com un projecte fonamental per a l’expansió de la xarxa del TRAM d’Alacant, ja que permetrà una millora en la freqüència de pas dels trens i tramvies, així com de l’explotació del servei ferroviari del futur.

El projecte constructiu definitiu ha sigut consensuat per part de la Generalitat amb Avant, ADIF i l’Ajuntament d’Alacant.

Notícies relacionades

13 - 05 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,4 milions de persones usuàries en TRAM d’ Alacant a l’abril

El resultat obtingut suposa el 43,95% més dels viatges registrats en el mateix període del passat any i 439.440 passatgers...
24 - 04 - 2023

La Línia 9 de TRAM d’Alacant mobilitza a més de 250.000 persones usuàries en els seus tres primers mesos des de l’arribada del tren a Dénia

Del 16 de gener al 15 d'abril s'han vist incrementats els desplaçaments un 88,14% L'estació de Dénia ha multiplicat per...
18 - 04 - 2023

TRAM d’Alacant reforça el seu servei el Dia de la Santa Faç per a facilitar l’accés a la romeria

FGV programa unitats addicionals de la Línia 3 entre les 5 i les 7 hores perquè els ciutadans de la...