Data
31 de March de 2010

FGV mantindrà en 2010 els preus dels bitllets i abonaments del TRAM d’Alacant

       Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) mantindrà en 2010 les tarifes de Metrovalencia i del TRAM Metropolità d’Alacant.

 

La directora gerent de FGV, Marisa Gràcia afirma que “amb el manteniment de les tarifes de 2009 per al nou any, pretenem reduir els efectes de la crisi entre els viatgers de Metrovalencia i el TRAM d’Alacant i facilitar al conjunt dels ciutadans l’accés als nostres servicis de transport públic”.
 
Marisa Gràcia apunta que “el transport públic és instrument dinamitzador de l’economia que comporta grans estalvis al conjunt de la societat: consum energètic, emissions de CO2,  aglomeracions de tràfic, etc. Per això, sobretot en situacions que crisi econòmica com la que estem travessant és de la màxima importància mantindre una política de preus que afavorisca la utilització dels sistemes de transport públic col·lectiu”.
 
 Només els títols integrats amb altres mitjans de transport, el DREC Mensual i el DREC Jove en el cas de Metrovalencia i els títols de la zona TAM en el cas del TRAM Metropolità d’Alacant, experimentaran increment en el seu preu.
 
 
Nous títols per a persones amb discapacitat
 
Amb el nou any es posaran a la venda els nous títols especials de transport que FGV posa a disposició de les persones amb un grau de discapacitat igual o superior al 64 per cent.
 
Segons les dades proporcionades per la conselleria de Benestar Social, un total de 140.000 persones podran beneficiar-se dels nous títols especials per a viatjar en la xarxa de Metrovalencia i el Tram d’Alacant que comportaran els seus usuaris un estalvi del 85 per cent.
 
El preu d’este títol de transport durant l’any 2010 serà de 9’50 euros per al títol mensual i de 85’50 euros per al títol anual. Estos preus suposen un important descompte respecte als títols semblants de la xarxa de FGV: el títol anual de quatre zones “ABCD” costa 547, la qual cosa suposa un estalvi de 461,5 euros, mentres que el suport mensual ascendix a 62,4 euros, la qual cosa permet estalviar 52,9 euros. Estos preus signifiquen un estalvi de més de cinc vegades sobre les tarifes habituals de la xarxa de FGV en este tipus d’abonaments de transport.
 
Les persones beneficiàries podran sol·licitar a FGV –En els distints centres d’atenció al client de València i Alacant- la tramitació dels títols de transport, prèvia acreditació del grau de discapacitat. Els interessats hauran de presentar còpia de la resolució de reconeixement de la mateixa o el document acreditatiu de la discapacitat que s’establisca i el DNI.
 
 
Foment dels títols multiviajes
 
Les tarifes vigents que es mantindran en 2010 van ser concebudes amb l’objectiu de fomentar una redistribució dels diferents títols de transport, a favor dels títols multiviaje a fi d’afavorix als clients més fidels i fomentar l’ús del transport públic col·lectiu.
 
El preu de bo 10 per a una única zona del TRAM d’Alacant es manté en 6,30 euros, mentres que el bo 10 integrat de la zona TAM (vàlid per a viatjar indistintament amb els servicis del TRAM Metropolità i Subús) passarà a costar 7 euros.
 
En el cas de Metrovalencia continuarà mantenint el bo de 10 viatges, vàlid per a desplaçar-se la zona centre, més barat de totes explotacions de metre d’Espanya.
 
En 2009, l’abonament de deu viatges costava a Madrid 7,40 euros (0,74 euros per viatge), a Barcelona 7,70 euros (0,77 euros per viatge), a València 6,50 euros (0,65 euros per viatge) i a Bilbao, amb una targeta que comptabilitza euros, no desplaçaments, suposava un desembossament de 0,69 euros per viatge. El metre de Sevilla, que va entrar en servici el passat 2 d’abril, cobra 0,80 euros per trajecte, un 23 per cent més que Metrovalencia, una xarxa consolidada que explota el servici ferroviari des de fa més de vint anys.
 
Cal apuntar que el títol de deu viatges és el més utilitzat en els metres d’Espanya que compten amb este tipus de bitllet (Madrid, Barcelona i València) i que, en el cas de Metrovalencia, més de la mitat dels seus usuaris, el 54,8 per cent, ho tria a l’hora de viatjar en la xarxa de metre i tramvia.
 
 
Títols integrats
 
            Tal com s’apuntava anteriorment només els títols integrats experimenten variació en el seu preu.
 
        En el TRAM Metropolità d’Alacant els preus dels títols de la zona TAM, integrats amb Subús, experimenten els canvis següents:
 
        El bitllet senzill passa d’1,15 euros a 1,20; el Bono 10 de 6,75 a 7 euros; el Bono 20 de 13’50 a 14; e Bono 30 de 20,25 a 21; el Bono Jove de 16,20 a 16,80 i el Bono escolar de 16,20 a 16,80. 
 
         En Metrovalencia el canvi tarifari afecta els DREC mensuals i al DREC Jove Mensual integrats amb Metrobús i EMT.
 
            El DREC Mensual d’una zona que en 2009 ha mantingut un preu de 37,40 euros passarà a costar 39,20. El DREC Mensual de dos zones passa de 46,60 a 48,80, el de tres passa de 55,20 a 58, i el de 4 zones passa de 62,80 a 66,50 euros.
 
            El DREC Jove Mensual que té un preu de 28,05 passarà a costar 29,40.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...