Data
25 de August de 2019

FGV millora la freqüència de pas en hora punta de les Línies 2 i 3 del TRAM d’Alacant després de l’obertura del túnel de Serra Grossa

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha millorat la freqüència de pas en hora punta de les Línies 2 (Luceros-Sant Vicent del Raspeig) i Línia 3 (Luceros-El Campello), gràcies a l’obertura de les dos vies del túnel de Serra Grossa que va tindre lloc el passat 25 d’abril.

Des de fa uns dies, FGV ha posat més trens en circulació en estes dos línies, en els trams horaris considerats d’hora punta, de 7 a 9.30 hores del matí; de 13 a 15 hores; i de 19 a 21 hores.
 
Amb esta modificació els trens de Línia 2 circulen cada set minuts i mig i en Línia 3 cada 15, reduint el pas habitual a la mitat. Esta mesura es complementa amb la posada en circulació de tramvies en doble composició, amb la finalitat de fer front a l’increment de demanda que es produeix en eixes franges horàries.    
 
L’obertura del túnel de Serra Grossa també ha millorat la regularitat i puntualitat del conjunt de circulacions del TRAM d’Alacant.
 
També permet que al llarg del pròxim mes de juny FGV pose en servei la Línia 5 que unirà de forma directa la Platja de Sant Joan, des de la parada de Plaça de la Corunya, fins a la parada de Porta del Mar. 
 
Amb l’obertura d’este nou servei, els viatgers de la zona de Platja de Sant Joan en direcció a Alacant, comptaran amb una freqüència de pas de 15 minuts, enfront dels 30 minuts actuals que ofereix la Línia 4. 
 
Característiques del túnel
 
El túnel de Serra Grossa ha permés substituir el traçat anterior que discorria pel front litoral, a través d’una via única, entre Sangueta i La Isleta, amb uns quants túnels curts per a salvar les edificacions i vials de Finca Adoc.  
 
Al desembre de 2018 es va obrir la primera de les vies del túnel, a l’enllaçar amb la xarxa en servei, i el passat 25 d’abril es va obrir senyora segona via al tràfic tramviari i ferroviari.
 
Este nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.477 metres, en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de La vila joiosa, davall el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i La Isleta del TRAM d’Alacant.
 
El túnel disposa de totes les instal·lacions requerides per a la seua posada en servei en condicions de seguretat com la ventilació, il·luminació, comunicacions i els sistemes de detecció i extinció d’incendis, així com d’evacuació en cas d’emergència i altres elements associats a la infraestructura ferroviària.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...