Data
27 de May de 2019

FGV obri novament al públic la parada de La Isleta del TRAM d’Alacant el pròxim 28 de febrer

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) obrirà al públic la parada de La Isleta del TRAM d’Alacant el pròxim 28 de febrer. El baixador estava fora de servei des del passat mes de setembre com a conseqüència de les obres que es duen a terme en el túnel de Serra Grossa.

El baixador s’obrirà al públic des de primera hora del matí i de manera prèvia a la finalització de les obres que FGV està executant per a posar en servei la segona via del túnel de Serra Grossa. 
 
Esta parada és utilitzada per les línies del TRAM d’Alacant que unixen en ambdós sentits Luceros amb Platja de Sant Joan (L4), El Campello (L3) i Benidorm (L1).  Està previst que el baixador preste també servieien la futura Línia 5, que unirà Porta del Mar i Plaza de la Coruña a partir del mes de juny. 
 
Característiques del túnel
 
Les obres del túnel de Serra Grossa compten amb un pressupost total de 33,1 milions d’euros i al desembre es va obrir a la circulació una de les vies, una vegada completada la instal·lació de la superestructura de via, catenària i instal·lacions de senyalització i comunicacions: ATP (Automatic Train Operation), enclavatges electrònics i Control de Tràfic Centralitzat (CTC).
 
Una vegada completades les obres del túnel, el tràfic tramviari i ferroviari circularà en ambdós sentits per este tram. Posteriorment la Generalitat convertirà en Via Verda el tram que queda sense ús ferroviari.
 
Este nou tram ferroviari compta amb doble via al llarg de 1.847 metres. El tram de túnel té una longitud de 1.477 metres, en doble via electrificada, en paral·lel a l’avinguda de La Vila Joiosa, davall el massís de la Serra Grossa, entre els baixadors de Sangueta i L Isleta.
 
Estes obres, paralitzades des de 2013 per l’anterior govern de la Generalitat Valenciana, es van reiniciar a l’octubre de 2017 per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori que dirigix María José Salvador.
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...