Data
07 de October de 2010

FGV oferix avantatges comercials a qui usin el TRAM per a anar al MARQ, el Tossal i la Illeta dels Banyets

 

 
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana vol acostar la cultura als ciutadans i per això ha posat a la venda en les seves estacions del TRAM d’Alacant entrades per a visitar el Museu Arqueològic Provincial i els jaciments de La Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises, tres punts neuràlgics de l’oferta turística i d’oci de la ciutat d’Alacant i El Campello.
 
 
Les passades combinades que permeten l’entrada als tres recintes es poden adquirir a un preu de 4 euros en les estacions de FGV i, si a més es compra un bitllet de TRAM fins a la desocupada de MARQ, donen dret a dos bitllets metropolitans gratuïts per a visitar les altres dues instal·lacions culturals. En el cas que el viatger parteixi des d’alguna de les estacions de la zona A (TAM) el preu de l’entrada combinada més el bitllet tindrà un cost únic de 5,50 euros.
 
 
 
FGV facilita l’accés, tant a l’estació de MARQ, situada a escassos metres del museu i en la qual tenen parada tant la L-1 com la L-3, com a l’estació de Lucenum, per la qual passen la L-1, L-3 i L-4, pròxima al Tossal de Manises. Així mateix, la desocupada de Poble Espanyol queda a escassos 10 minuts a peu del jaciment de La Illeta dels Banyets situat al costat del port del Campello.
 
 
Els dos bitllets metropolitans gratuïts que TRAM regala a qui vulguin beneficiar-se d’aquesta oferta tenen una validesa d’un mes des de la data d’adquisició. Així, les visites al museu i jaciments es poden realitzar en el mateix dia o en diferents jornades.
 
 
“L’enigma de la mòmia”
 
 
El TRAM d’Alacant, per la seva proximitat i comoditat, és el mitjà de transport més atractiu per als veïns d’Alacant i els turistes a l’hora d’accedir al MARQ i visitar tant la seva exposició permanent com la mostra temporal “L’enigma de la mòmia. El ritu funerari en l’antic Egipte” realitzada en col·laboració amb els museus del Louvre i Besançon.
 
 
Aquesta exposició romandrà en el museu fins al pròxim mes d’octubre i es preveu tingui una acceptació tan espectacular com la qual va acollir el MARQ l’any passat, en el qual s’exposava entre altres obres el Discòbol, que va propiciar un increment de viatgers en aquesta estació proper al 50 per cent.
 
 
D’altra banda, el Tossal de Manises és el solar de la ciutat romana de Lucentum, l’antiga Alacant, que es va desenvolupar probablement a partir d’un assentament ibèric. Es localitza en la part superior d’una elevació al costat del mar en el barri de La Albufereta i permet conèixer les arrels de l’actual ciutat.
 
 
Així mateix, la Illeta dels Banyets és una necròpoli prehistòrica situada en el terme municipal del Campello, a uns 9 quilòmetres del centre. Es tracta d’una antiga península que va quedar separada de la costa a causa d’un terratrèmol i que posteriorment es va tornar a unir a terra per a formar un espigó natural.
 
 
Els viatgers de TRAM poden beneficiar-se d’aquests avantatges comercials en virtut d’un acord arribat entre FGV i la Fundació MARQ. Les entrades es venen en TOTES les estacions de FGV.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...