Data
29 de July de 2011

FGV oferix avantatges comercials als seus usuaris per a visitar el MARQ i altres jaciments arqueològics d’Alacant

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) vol acostar la cultura als ciutadans i per això ha posat a la venda en les seves estacions entrades per a visitar el Museu Arqueològic Provincial i els jaciments de La Illeta dels Banyets i el Tossal de Manises, tres punts neuràlgics de l’oferta turística i d’oci de la ciutat d’Alacant i El Campello.
 
Les passades combinades que permeten l’entrada als tres recintes es poden adquirir, a un preu de 4 euros, en les estacions de TRAM Metropolità d’Alacant. Per la compra d’un d’aquestes passades i d’un bitllet en TRAM fins a la desocupada de MARQ, l’empresa regala dos bitllets metropolitans gratuïts per a visitar les altres dues instal·lacions culturals.
 
En el cas que el viatge es faci des de qualsevol de les desocupades de la zona A o TAM el cost total de la passada combinada i el bitllet metropolità serà de 5,50 euros.
 
L’estació subterrània del MARQ aquesta situeu a escassos metres del Museu Arqueològic, una institució de reconegut prestigi internacional tant per la seva col·lecció permanent com per les exposicions temporals que organitza. En l’estació de MARQ tenen parada tant els tramvies de les L 3 i L 4 que uneixen El Campello i la Platja de San Juan amb el centre d’Alacant, com els trens-TRAM de la L 1 que realitzen el trajecte entre Benidorm i Alacant.
 
A més, FGV facilita l’accés a les altres dues instal·lacions; en el cas del jaciment del Tossal de Manises amb els trens que paren en les estacions de Lucenum (L1, L3 i L4) o Miriam Blasco (L4); en el cas de La Illeta dels Banyets situada al costat del port del Campello amb els trens de la L3 que paren en Poble Espanyol, a escassos 10 minuts a peu del jaciment.
 
Els dos bitllets metropolitans gratuïts que TRAM regala a qui vulguin beneficiar-se d’aquesta oferta tenen una validesa d’un mes des de la data d’adquisició. Així, les visites al museu i jaciments es poden realitzar en el mateix dia o en diferents jornades.
 
Punts neuràlgics de la cultura
 
El Museu ha inaugurat fa pocs dies l’exposició “Ermitage. Tresors de l’arqueologia russa en el Marq” que mostra uneixi àmplia selecció dels fons arqueològics del museu de Sant Petesburgo. La mostra, que es presenta per primera vegada, exhibeix prop de mig milles de peces. L’exposició romandrà en el MARQ fins al pròxim 15 d’octubre.
 
D’altra banda, el Tossal de Manises és el solar de la ciutat romana de Lucentum, l’antiga Alacant, que es va desenvolupar probablement a partir d’un assentament ibèric. Es localitza en la part superior d’una elevació al costat del mar en el barri de La Albufereta i permet conèixer les arrels de l’actual ciutat.
 
Així mateix, la Illeta dels Banyets és una necròpoli prehistòrica situada en el terme municipal del Campello, a uns 9 quilòmetres del centre. Es tracta d’una antiga península que va quedar separada de la costa a causa d’un terratrèmol i que posteriorment es va tornar a unir a terra per a formar un espigó natural.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...