Data
16 de September de 2009

FGV posa en marxa el Tramnochador d’ Alacant amb servicis durant tota la nit 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) – TRAM Metropolità d’Alacant posa en marxa el Tramnochador, que este estiu amplia els seus servicis fins al 12 de setembre. El Tramnochador, que funcionarà els dijous, divendres i dissabtes, té l’objectiu de fer més còmodes les nits d’estiu dels seus usuaris promovent el transport públic a l’hora d’eixir de marxa.

Així, a partir de les 23:25 i durant tota la nit, FGV establix servicis nocturns que partiran des de Porta del Mar en direcció al Campello fins a les 4:55, hora en què tindrà lloc l’última eixida. Els usuaris que vullguen traslladar-se fins a La Vila i Benidorm tindran dos unitats amb eixida a les 23:25 i a les 0:55.

En sentit contrari, un tramvia partirà des del Campello en direcció Porta del Mar des de les 22:42 i fins a les 5:22. Esta última unitat circularà amb destí Mercat, amb arribada a esta estació a les5:47. Els viatgers que vullguen traslladar-se des de Benidorm i La Vila fins a Alacant tindran dos unitats amb eixida des de l’estació de Benidorm a les 0:53 i 2:23.

Per als usuaris que residixen en la zona de platges d’Alacant, FGV establix servicis nocturns des de Porta del Mar fins a Av. nacions a partir de les 22:50 i fins a les 5:20. En sentit contrari, un tramvia eixirà des d’Av. Nacions a partir de les 22:53 i fins a les 5:53.

Esta ampliació del Tramnochador ha sigut possible gràcies a l’acord aconseguit a finals del passat any entre la direcció de FGV i els sindicats majoritaris i que permet aplicar estos servicis sense necessitat que siguen voluntaris de la plantilla de FGV els encarregats de prestar-los.

Este acord implica que el servici s’oferirà amb més seguretat i estabilitat, en benefici dels ciutadans, perquè no depén de l’existència de personal voluntari per a cobrir els trajectes nocturns.

De Trennochador a Tramnochador

Este tipus de servicis nocturns, anteriorment coneguts com Trennochador, es van posar en marxa per primera vegada per part de FGV en l’estiu de 1988, com una eficaç alternativa als desplaçaments nocturns per carretera, en una zona d’alta densitat de tràfic com és la costa de la província d’Alacant.

El Tramnochador s’ha convertit en un mitjà de transport segur alternatiu al vehicle privat que afavorix la mobilitat nocturna. El seu objectiu és garantir durant els mesos d’estiu un transport segur, còmode i econòmic a les milers de persones que es desplacen a les zones d’oci de la Costa Blanca.

Amb l’acord aconseguit entre la direcció de FGV i els sindicats sobre el Tramnochador, a més de millorar el servici que presta a la societat alacantina, contribuïx a la creació d’ocupació estable.

Per a consultar horaris FGV posa al servici dels seus usuaris la pàgina web www.fgvalicante.com

 

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...