Data
16 de March de 2018

FGV presenta al Cercle Empresarial de la Marina Alta un balanç de les obres del tram Calp-Dénia de la Línia 9 del TRAM´d’Alacant

El director gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), Juan Andrés Sánchez Jordà, ha mantingut este matí una reunió amb els representants del Cercle Empresarial de la Marina Alta (CEDMA), amb l’objectiu d’informar-los de la situació en què es troben les actuacions de modernització previstes en el tram Calp-Dénia de la Línia 9 del TRAM d’Alacant.
Sánchez Jordà ha explicat als membres d’esta entitat que presidix Sonia Dietz que “les actuacions de modernització avancen segons allò que s’ha previst, tal com va anunciar la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, per la qual cosa el futur de la línia està garantit en unes condicions de qualitat i seguretat equiparables al repte de la xarxa del TRAM d’Alacant”.   
El director gerent de FGV ha destacat que “hi ha planificada una inversió superior als 110 milions d’euros que inclou la renovació de via i infraestructures com a túnels i ponts entre Calp i Dénia, la incorporació de sis nous trens duals pressupostats en més de 43 milions d’euros, l’adequació d’estacions i la integració en mode tramviari del traçat ferroviari a Dénia”.
En estos moments, FGV està completant les actuacions de condicionament de les infraestructures de les estacions de Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos i Dénia, per un import de 6,7 milions d’euros. Es tracta d’un projecte en què s’inclou la primera fase de la tranviarización de la línia en el propi municipi de Dénia.
Al seu torn l’empresa pública ha iniciat les obres de renovació de via, túnels i ponts fins a Teulada, pressupostades en 14,6 milions d’euros, i ha iniciat la redacció del projecte de condicionament del traçat fins a Dénia per a iniciar les obres en 2018.
 
Respecte als treballs de tranviarización que es realitzen a Dénia, Sánchez Jordà ha explicat que “esta actuació permet hacer desaparéixer les vies, transformar els passos a nivell en encreuaments amb semàfors i eliminar els murs que tanquen l’actual traçat, aconseguint una avinguda molt més permeable i integrada urbanísticament, acabant amb la divisió que suposava el trenet al tallar la ciutat pel seu costat sud”.
 
CEDMA es una Federació d’àmbit comarcal, constituïda i registrada al juliol de 2004 i integrada per associacions empresarials dels més diversos sectors. En total, integra a 1.150 empreses afiliades, 7.500 treballadors, majoritàriament de la província d’Alacant.
 
Com resultat d’esta reunió, els representants d’ambdós entitats han acordat mantindre un contacte fluid i continuat per a conéixer de primera mà el desenrotllament de les actuacions previstes.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...