Data
29 de June de 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

  • La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes
  • En aquest període es completarà l’enllaç d’aquesta nova infraestructura amb la Línia 9 del TRAM d’Alacant que uneix Benidorm i Dénia

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) oferirà servei alternatiu d’autobús entre les estacions Teulada i Calp de la Línia 9 del *TRAM d’Alacant, a partir del dissabte 1 de juliol, amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi a Benissa.

Durant aproximadament dues setmanes es completarà l’enllaç de la nova infraestructura amb el traçat de la Línia 9 que enllaça Benidorm i Dénia, per la qual cosa és indispensable interrompre la circulació entre aquestes dues estacions.

El servei alternatiu d’autobús realitzarà parada a Calp, al costat de l’edifici de l’estació; Benissa, en la N-322, avinguda del País Valencià; i Teulada, en la mateixa estació.

Una vegada s’òbriga a la circulació el nou viaducte el transbord entre els trens dièsel i els nous trens duals es realitzarà en l’estació de Calp i no a Teulada com fins ara.

El nou viaducte del Quisi, amb un pressupost de 9.857.534 euros, està situat aigües avall respecte a l’existent, amb una alineació obliqua i una longitud de 370 metres. La variant possibilita el pas dels nous trens duals (elèctric-dièsel) incorporats per FGV com a part del pla de modernització d’aquesta línia.

El pont original va ser construït entre els anys 1913 i 1915, com a part de la línia que enllaça Alacant i Dénia. Les obres de rehabilitació realitzades per FGV en aquest tram han permés que seguisca obert a la circulació. Una vegada que finalitzen les obres està previst reconvertir-ho en part d’una via verda per al gaudi de tota la ciutadania.

Aquesta actuació, igual que la resta que s’executen en la Línia 9, és susceptible de ser cofinançada per la Unió Europea.

Notícies relacionades

18 - 06 - 2024

Carlos Mazón: “Amb l’adjudicació de les obres de l’Estació Central del TRAM fem un pas decisiu perquè Alacant tinga Intermodal després de huit anys de paràlisis”

Posa en valor l'esforç de Consell “per a desbloquejar i posar en marxa esta infraestructura” amb un import de 102...
15 - 06 - 2024

FGV reunix el Comité de Participació de Clients d’Alacant per a analitzar propostes relatives al servici i presentar noves actuacions

El director gerent, Alfonso Novo, ha assistit a la trobada en el qual participen entitats i usuaris habituals de TRAM...
14 - 06 - 2024

Carlos Mazón: “Per primera vegada la Generalitat posa en marxa un servici ininterromput del TRAM d’Alacant per a totes les Fogueres”

Destaca que “s'oferiran 120 hores de servici ininterromput entre el 20 i el 25 de juny” i es reforça la...