Data
13 de September de 2009

FGV promociona el Tramnochador entre la gent jove, hostalers i propietaris de pubs de la província

 

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) – TRAM Metropolità d’Alacant va presentar el 8 de juliol, davant de més de cent persones entre hostalers, propietaris de pubs i gent jove, la seua nova campanya de promoció del Tramnochador. Este servici nocturn de tramvies i trens, que establix FGV en els mesos d’estiu, amplia enguany freqüències i servicis funcionant les nits dels dijous, divendres i dissabtes des del 2 de juliol fins al 12 de setembre.

 

La nova campanya de promoció del Tramnochador va ser presentada pel conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, i per la directora gerent de FGV, Marisa Gràcia, en l’estació de la Marina d’Alacant. L’objectiu ha sigut promocionar el Tramnochador entre propietaris de pubs i empresaris d’hostaleria perquè, estos al seu torn, promoguen l’ús d’este transport entre els seus clients, potencials usuaris d’este servici.

 

Mario Flores va subratllar l’aposta de FGV per reduir els desplaçaments nocturns per carretera en vehicle particular. Entre els avantatges del Tramnochador, va destacar que evitarà problemes d’aparcament, multes per alcoholèmia i embossos a les milers de persones que este estiu es desplacen a les zones d’oci de la Costa Blanca.

 

A més, va recordar que viatjar amb el TRAM és apostar per un transport públic còmode, econòmic, segur i respectuós amb el medi ambient. “El Tramnochador permetrà este estiu disfrutar de les nits estiuenques sense necessitat agafar el cotxe”, va expressar Mario Flores, qui va sol·licitar també als usuaris el respecte per les normes de comportament en l’ús de “un servici de tots i per a tots els ciutadans”.

 

El conseller d’Infraestructures i Transport va aprofitar l’acte per a agrair als sindicats majoritaris de FGV la seua predisposició per a arribar a l’acord que permet des d’enguany aplicar els servicis del Tramnochador sense necessitat que siguen voluntaris de la plantilla de FGV els encarregats de prestar-los. Este acord implica que el servici s’oferirà amb més seguretat i estabilitat, en benefici dels ciutadans, perquè no depén de l’existència de personal voluntari per a cobrir els trajectes nocturns.

 

FGV – TRAM ha apostat enguany per una original i creativa campanya de promoció del Tramnochador basada en la crema de “Protecció Lunar” BY TRAMNOCHADOR, que promet una gran eficàcia davant dels problemes d’aparcament, les multes per alcoholèmia i els embossos. Els assistents a l’acte d’ahir van disfrutar amb les divertides explicacions del grup d’investigadors que han patentat esta crema, els que van repartir mostres entre el públic i van explicar la manera d’aplicar-la per a reactivar la circulació.

 

Servicis del Tramnochador

Este estiu el Tramnochador arriba amb més freqüències i servicis. Així, a partir de les 23:25 i durant tota la nit, FGV establix servicis nocturns que partixen des de Porta del Mar en direcció al Campello fins a les 4:55, hora aproximada en la que té lloc l’última eixida. Els usuaris que vullguen traslladar-se fins a La Vila i Benidorm compten amb dos unitats amb eixida a les 23:25 i a les 0:55.

 

En sentit contrari, un tramvia part des del Campello en direcció Porta del Mar des de les 22:42 i fins passades les 5 del matí. L’última unitat circula amb destí Mercat, amb arribada a esta estació sobre les 5:47. Els viatgers que vullguen traslladar-se des de Benidorm i La Vila fins a Alacant tenen dos unitats amb eixida des de l’estació de Benidorm a les 0:53 i 2:23.

 

Per als usuaris que residixen en la zona de platges d’Alacant, FGV establix servicis nocturns des de Porta del Mar fins a Av. nacions a partir de les 22:50 i fins a les 5:20. En sentit contrari, un tramvia ix des d’Av. Nacions a partir de les 22:53 i fins a les 5:53.

 

De Trennochador a Tramnochador

 

Este tipus de servicis nocturns, anteriorment coneguts com Trennochador, es van posar en marxa per primera vegada per part de FGV en l’estiu de 1988, com una eficaç alternativa als desplaçaments nocturns per carretera, en una zona d’alta densitat de tràfic com és la costa de la província d’Alacant.

 

       El Tramnochador s’ha convertit en un mitjà de transport segur alternatiu al vehicle privat que afavorix la mobilitat nocturna. El seu objectiu és garantir durant els mesos d’estiu un transport segur, còmode i econòmic a les milers de persones que es desplacen a les zones d’oci de la Costa Blanca.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...