Data
09 de October de 2009

FGV renova el conveni amb els parcs temàtics per a fomentar l’accés a estos recintes en transport públic


 La Conselleria d’Infraestructures i Transport, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV)- TRAM Metropolità d’Alacant, ha renovat el conveni de col·laboració amb quatre parcs temàtics de la província –Terra Mítica, Terra Natura, Aqualandia i Mundomar- i amb l’empresa de creuers Kontiki que unix per mar la ciutat d’Alacant i l’Illa de Tabarca. L’acord permetrà als usuaris que accedisquen a estos recintes i atraccions amb tramvia estalviar fins a 13 euros en transport més la gasolina.

 

El passat any 7714 persones es van beneficiar dels avantatges de l’acord aconseguit entre FGV i els responsables d’estes cinc empreses. En concret, 2.916 persones van utilitzar este sistema per a accedir a Terra Mítica; 1.452 per a arribar a Terra Natura, 2.772 per a acostar-se a Aqualandia i Mundomar i 574 ho van usar per a pujar-se al Kontiki i arribar a Tabarca.

 

El trajecte entre Alacant i Benidorm en TRAM, més el cost de l’autobús urbà que porta a estos parcs, representa un gasto d’uns 7 € per persona, a qui hauria que sumar el preu del pàrquing i el cost de la gasolina empleada en el desplaçament. Per tant, els usuaris de FGV poden beneficiar-se d’un estalvi de fins a 13 euros per persona.

 

El conveni amb Terra Mítica, vigent des del 12 de juliol del 2000, permet a les persones que compren la seua entrada en les estacions de FGV, accedir al parc des de qualsevol estació o baixador d’Alacant, inclòs el bitllet d’autobús urbà que porta des de l’estació de Benidorm fins a la porta del recinte, gràcies a un títol de transport gratuït emés per FGV que també servix per a realitzar el viatge de volta.

 

En el cas de Terra Natura, l’acord, vigent des del 31 de maig 2005, permet accedir en les mateixes condicions de gratuïtat als que compren les entrades en les estacions de la província d’Alacant. A més, FGV emetrà bitllets de transport de tren i autobús d’anada i tornada per un import reduït de 2€ per a totes les persones que adquirisquen les entrades de grup en el Centre d’Atenció al Client d’Alacant.

 

L’acord amb Aqualandia i Mundomar està en vigor des del 28 d’abril del 2005 i establix que FGV facilitarà als que compren la seua entrada en les estacions habilitades un títol de transport gratuït que permeta als visitants accedir des de qualsevol punt d’Alacant a l’estació de Benidorm i, des d’esta, amb autobús fins als parcs tant per al viatge d’anada com per al de tornada.

 

Finalment, l’acord amb l’empresa Creuers Kontiki és el més antic dels subscrits per FGV –Està vigent des de l’1 d’abril de 1998- i preveu que als que compren el bitllet d’anada i tornada per al barco en qualsevol estació de la Línia Alacant-Dénia se’ls aplique una tarifa especial de 14 €, enfront dels 17€ que costa el passe si s’adquirix en les taquilles de l’empresa. En el cas que l’usuari justifique en la taquilla de FGV que ha realitzat el viatge per mitjà d’un bitllet o la cancel·lació d’un títol multiviaje amb tramvia, podrà adquirir el bitllet d’anada i tornada per al barco al preu de 15,50 €.

 

 
Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...