Data
24 de April de 2012

FGV rep a Alacant a la delegació de la ciutat alemanya de Karlsruhe que ha adquirit 25 tren-TRAM

 

 

Delegacion alemanaFerrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut a Alacant a la delegació de responsables dels transports de la ciutat alemanya de Karlsruhe, ubicada prop de la frontera d’Alemanya amb França, interessada a comprovar de prop les prestacions dels tren-Tram en circulació per la xarxa alacantina, ja que han adquirit 25 unitats d’este singular model, amb possibilitat d’augmentar la comanda en 50 més.

 
Thorsten Erlenkoetter, Joachim Esswein i Juergen Holl, en representació de l’operador Verkehrsbetriebe Karlsruhe (VBK) i de l’empresa de transport públic de l’esmentada ciutat alemanya, Albtal-Verkehrs-Gesellschaft (AVG), s’han desplaçat a Alacant, on els han rebut directius de FGV i de l’empresa que fabrica el material mòbil, Vossloh.
 
El TRAM Metropolità d’Alacant és pioner a Espanya i un dels pocs operadors d’Europa que utilitza tren-TRAM en la seua explotació ferroviària. Des de 2008, diverses composicions d’este tipus de tren mixt, capaç de circular com a tranvia i com a tren de rodalia, cobrixen el trajecte entre Alacant i Benidorm. Per a això, FGV va reformar i va electrificar la infraestructura utilitzada abans pels trens dièsel per a adaptar-la a les necessitats del nou material rodador.
 
Visita als tallers
 
Els representants dels transports alemanys han realitzat un viatge per la Línia 1 i han visitat els tallers d’El Campello en els que es realitza el manteniment, reparacions i posada al punt d’estes unitats.
 
A més, també han fet un xicotet recorregut per l’estació subterrània d’Estels, ubicada en el centre d’Alacant, i en la que els trenes-TRAM compartixen capçalera amb els tramvies que circulen per les Línies 3 i 4.
 
Els trenes-TRAM són trens elèctrics i poc contaminants, capaços de circular per plataforma tramviària –En una via integrada en la ciutat- com per plataforma ferroviària, quan han de cobrir trajectes més llargs en temps competitius que poden aconseguir els 100 quilòmetres per hora.
 
Els responsables alemanys han adquirit este tipus de vehicles ja que compten amb els equips de tracció de Vossloh Kiepe i estan especialment adaptats als requisits i característiques de la ciutat i regió de Karlsruhe, complint les exigències actuals de mobilitat.
 
En l’àmbit d’este tipus de vehicles per al transport de passatgers, els Tren-Tram de Vossloh Espanya i Vossloh Kiepe ja s’estan entregant en l’illa de Mallorca. A més, tenen comandes per a les ciutats de Rostock (Alemanya), Lleó i Gijón.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...