Data
27 de October de 2010

FGV rep a una delegació alemanya interessada pel metre i els tramvies de la Comunitat Valenciana

 delegación de Jena en talleres 1

 
 
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va rebre la passada setmana la visita d’una delegació de l’empresa alemanya Jenaer Nahverkehr GmbH que presta servei en la ciutat de Jena, interessada pel funcionament de la xarxa de metroxarxa del metro, tramvies i ferrocarril de curta distància de València i d’Alacant.
 
 
 
Responsables de l’operadora pública germana van visitar la xarxa de Metrovalencia para conèixer les característiques del material ferroviari i el model d’explotació que FGV ha desenvolupat en aquesta ciutat. En el seu recorregut per València van visitar tant la xarxa de metroxarxa del metro com al de tramvia, destacant la intermodalidad del sistema.
 
 delegación de Jena en talleres 2
 
Així mateix, els directius de Jenaer Nahverkehr GmbH es van desplaçar a Alacant per a visitar els tallers del Campello i on van prestar especial atenció a les innovadores composicions de trens-TRAM, que circulen entre Alacant i Benidorm.
 
 
 
En Alacant, els pioners trens-TRAM han captat en els últims anys l’atenció de diferents ciutats d’Espanya i l’estranger interessades per la seva versatilitat per a circular per traçat tranviario –urbà- o ferroviari –interurbanno-.
 
 
 
Es tracta de composicions integrades, ecològiques i modernes que permeten circular per ciutat o entre localitats sense necessitat de realitzar trasbordos. Alacant és la primera ciutat d’Espanya, i una de les primeres d’Europa, per les quals circulen trens d’aquestes característiques.
 
 
 
En aquesta ocasió l’interès suscitat ha arribat a l’operadora de transports de Jena, una empresa amb més d’un segle d’experiència en la gestió ferroviària que, no obstant això ha fixat en FGV per a futurs desenvolupaments.
 
 
 
La ciutat de Jena està situada en centre-aquest d’Alemanya, en l’estat de Turingia, a 250 km al sud de Berlin. Té uns 103.000 habitants i, des de 1901 compte amb un tramvia. Actualment té dues línies mètriques amb una longitud total de 23,5 km.
 
 
 
Els integrants de la delegació de Jena acompanyats per responsables de FGV i de Vossloh –l’empresa fabricadora- van visitar els tallers del Campello en els quals es realitza el manteniment i posada a punt dels trens.
 
 
 
En el que va d’any la Comunitat Valenciana ha rebut la visita de diferents delegacions polítiques o d’empreses d’explotació i desenvolupament ferroviari que han pres el model de FGV com referència.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...