Data
17 de March de 2011

FGV rep a una delegació de la ciutat alemanya de Gera interessada en els tramvies de València i Alacant

 


 

 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha rebut aquesta setmana a una delegació de la ciutat alemanya de Gera interessada a conèixer el sistema tranviario de València i Alacant. Dos responsables de l’empresa municipal de transports d’aquesta localitat germana han visitat la xarxa i instal·lacions de Metrovalencia i TRAM Metropolità d’Alacant que explota la Generalitat Valenciana.
 
Els representants de la ciutat teutona, que va formar part de l’antiga RDA i té una llarga tradició en l’ús de transport públic, estan estudiant la renovació de la seva xarxa de tramvies per a substituir-los per unitats de pis sota similars a les quals circulen a la Comunitat Valenciana. Gera té actualment una població d’uns 100.000 habitants i una xarxa tranviaria que dóna servei amb 47 unitats de tramvia.
 
Els responsables de l’empresa municipal que gestiona tant la xarxa d’autobús com de tramvies municipals pretenen ara emprendre la renovació d’aquestes composicions per altres més modernes i accessibles, raó per la qual van acudir a la Comunitat Valenciana per a conèixer de primera mà els models de FGV.
 
Recorregut per Metrovalencia
 
Així, en la seva primera jornada de treball van realitzar un viatge entre les estacions de Colón i el intercambiador de Maritim/Serrería de València, únic a Espanya en el qual el trasbordo de metre a tramvia es fa en una mateixa instal·lació subterrània, amb tot just sis metres de distància, l’amplària de l’andana comuna.
 
Després, la delegació va continuar el seu recorregut amb tramvia fins als tallers de Tarongers en els quals es realitza el manteniment i posada a punt dels tramvies de la xarxa de Metrovalencia, els de les Línies 4 i 6.
 
Visita al TRAM d’Alacant
 
A l’endemà, els tècnics germans es van desplaçar fins a Alacant per a visitar els tallers del Campello en els quals es duu el manteniment dels tramvies d’aquesta província, per a després realitzar el trajecte que uneix El Campello i Estels, en el centre d’Alacant, a bord d’una de les unitats elèctriques que realitzen el recorregut de la Línia 3.
 
Els representants alemanys van poder apreciar la comoditat, potència, prestacions i versatilitat de les unitats de la Comunitat Valenciana, una de les primeres regions espanyoles a implantar tramvies de pis baix en les seves ciutats -primer a València i després a Alacant- el que ha convertit a FGV en un operador de referència en la recuperació d’aquest mitjà de transport de viatgers.

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...