Data
17 de October de 2012

FGV rep una delegació d’autoritats d’El Salvador interessades a conéixer el TRAM d’Alacant

Una delegació d’El Salvador ha visitat les instal·lacions del TRAM, Metropolità d’Alacant. Dos diputats nacionals, tres alcaldes, i quatre tècnics del país centreamericà formen part de la comitiva que ha estat a Alacant durant tota la setmana. L’agenda del viatge està ocupada per la visita a diversos municipis de la província d’Alacant, i audiències amb altres tantes autoritats locals.

La delegació salvadorenca va ser rebuda per responsables de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), que els van explicar tots els detalls sobre la xarxa de tramvies alacantins durant un trajecte des d’Estels fins als Tallers i Cotxeres d’El El Campello, les instal·lacions del qual també van recórrer.

Els representants del país salvadorenc van explicar que el ferrocarril va caure en desús en el seu país després de la guerra civil, però que estan estudiant la seua recuperació, i fixant-se en models tan eficients com el TRAM, Metropolità d’Alacant.

Model de referència per a altres països
 
El TRAM d’Alacant s’ha convertit en un referent internacional en matèria de transport. Per eixa raó, rep ben sovint delegacions de nombrosos països que prenen l’exemple del sistema mixt tren- TRAM i tramvia, implantat a Alacant.
 
A més dels tramvies, que realitzen els recorreguts urbans i comarcals, la xarxa compta amb els trens-TRAM. Alacant és la primera ciutat d’Espanya, i una de les primeres d’Europa, per les que circulen trens d’estes característiques.
 
És un vehicle articulat lleuger que funciona com a tren de rodalia en l’àmbit metropolità i com a tramvia en l’àmbit urbà. Per les seues característiques, estos trens mixtos poden moure’s per la ciutat perquè té capacitat de desplaçar-se per vies amb ràdios de corba tancats, desnivells variats i, a més, tenen una alta energia de frenada i acceleració.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...