Data
27 de October de 2011

FGV va celebrar el diumenge 25 el ?Dia Europeu sense Cotxe? amb una jornada de Portes Obertes en els tallers d’El El Campello

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va organitzar el diumenge 25 de setembre, una jornada de Portes Obertes en els tallers d’El El Campello per a celebrar el “Dia Europeu sense Cotxe”. Desenes de ciutadans conscienciats amb la necessitat utilitzar habitualment el transport públic en els seus desplaçaments es van acostar a les instal·lacions del TRAM Metropolità d’Alacant per a sumar-se a esta celebració organitzada amb motiu de la “Setmana de la Mobilitat”.

Durant tot el matí, els tallers van romandre oberts perquè aquells ciutadans que volgueren veure de prop com es realitza el manteniment i reparació dels trens conegueren l’interior d’estes dependències, l’accés del qual està habitualment restringit al públic.
 
Per a això, l’empresa va habilitar trens especials entre les 11:00 i les 14:00 hores que, de forma gratuïta, van realitzar nombroses vegades el trajecte entre l’estació d’El El Campello i els tallers perquè els interessats pogueren arribar a estes instal·lacions amb comoditat.
 
En els tallers, els assistents van comprovar el treball tècnic i especialitzatque és necessari desenvolupar perquè els trens i tramvies funcionen amb seguretat i van visitar les distintes zones de manteniment, reparació i posada al punt de les unitats.
 
Per als més menuts FGV va organitzar diversos tallerseducatius i activitats com pintacares, globoflexia, compta-contes i màgia.
 
Al finalitzar la jornada, el TRAM va sortejar títols de transport de la xarxa entre les persones assistents i va animar als participants a sumar-se al club de la GENT SUPERTRAM, usuaris d’este mig que mantenen contacte a través de les xarxes socials amb propostes d’oci, cultura i diversió relacionades amb l’ús d’este transport.
 
Des de fa diversos anys, FGV celebra cada mes de setembre la “Setmana del Mobilitat” i el “Dia Europeu sense Cotxe”, efemèrides creades per a promocionar el transport públic, com a alternativa al vehicule privat.En la província d’Alacant TRAM disposa d’un ampli servici per a desplaçar els usuaris per 12 municipis, de forma ràpida i còmoda d’acord amb els plantejaments de creixement sostenible i compromís social.
 
El servici prestat per la xarxa de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a Alacant als seus usuaris evita cada any la circulació de 2,1 milions de vehicles privats per la capital i la seua àrea metropolitana, la qual cosa significa 4,2 milions de desplaçaments cada any, atés que, com a mínim, un cotxe realitza dos viatges diàriament, el d’anada i el de volta.
 
Tots estos moviments de cotxes s’hagueren produït en cas de no existir l’actual oferta de transport, que desplaça tots els dies a quasi 15.000 viatgers, la qual cosa va significar superar els 5 milions de passatgers en el passat exercici en les quatre línies existents.
 
Partint d’esta dada es pot calcular que el volum de tràfic que aporta FGV per la província d’Alacant evita l’emissió de 20,8 tones de CO2 a l’atmosfera cada dia, 7.600 tones a l’any en els temps actuals.
 
Una vegada constatada la importància mediambiental de la xarxa del TRAM a Alacant i la seua àrea metropolitana, també es pot calcular l’estalvi que el conjunt dels conductors obtenen per deixar el seu vehicle particular en el seu domicili i apostar per este transport públic.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...