Data
01 de September de 2011

FGV va facilitar el passat mes de juliol la mobilitat nocturna de més de 30.000 persones gràcies al Tramnochador

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) va facilitar el passat mes de juliol la mobilitat nocturna de més de 30.000 passatgers gràcies al Tramnochador. L’empresa ha posat en marxa un estiu més este servici per a evitar desplaçaments amb cotxe.

La demanda del Tramnochador ha crescut per damunt del 15 per cent respecte al mateix període de l’any anterior. TRAM Metropolità d’Alacant ha detectat un increment en l’afluència de viatgers, sobretot en els dos últims caps de setmana del mes.

A este increment pot haver contribuït el que, per primera vegada, FGV haja obert les tres estacions subterrànies de MARQ, Mercado i Luceros en les nits d’estiu per a atendre les necessitats dels usuaris del Tramnochador.

El TRAM va començar a funcionar el passat 30 de juny, i seguirà fent-ho fins al 3 de setembre durant totes les nits estivals de dijous, divendres i dissabte.

El Tramnochador funciona entre Luceros i les localitats d’El El Campello (L-3), Benidorm (L-1) o platja de Sant Joan (L-4) amb parada en les diferents estacions i baixadors d’estos trajectes.

D’esta manera FGV dóna servici a les principals zones d’oci i diversió de la ciutat d’Alacant i a altres zones i municipis a què la gent sol acudir de marxa a l’estiu. TRAM d’Alacant arriba així a milers de ciutadans, sobretot jóvens, que es mouen durant la matinada.

Concretament, els tramvies de la L-4 (Luceros -Pl. La Corunya) circulen en ambdós sentits amb freqüències d’entre 30 i 60 minuts, entre les 23:00 hores i les 6:00h aproximadament, fins al restabliment de la línia regular del matí.

Els tramvies de la L-3 (Luceros -El El Campello) tenen la mateixa freqüència i també dóna servici durant tota la nit fins que es reinicie el servici regular.

D’altra banda, dos trenes-TRAM nocturns cobrixen el trajecte entre Luceros i Benidorm les nits dels dijous, divendres i dissabtes amb eixida a les 23:19h i a l’1:19 hores des del centre de la capital. En sentit invers, FGV ha habilitat altres dos composicions amb eixida de Benidorm a l’1:13h i a les 3:13 hores.

De Trennochador a Tramnochador
Els servicis nocturns en període estival, anteriorment coneguts com Trennochador, es van posar en marxa per primera vegada en l’estiu de 1988, com una eficaç alternativa als desplaçaments nocturns per carretera, en una zona d’alta densitat de tràfic com és la costa de la província d’Alacant.

Per a consultar els horaris FGV posa al servici dels seus usuaris la web www.fgvalicante.com i el telèfon d’atenció al client 900 72 04 72. A més hi ha informació detallada del pas de tots els trens en les parades i trens de la xarxa TRAM.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...