Data
17 de September de 2010

Flores: “El servei ininterromput del TRAM en Fogueres estarà garantit a pesar dels aturs sindicals”

 

 
 M FLORES Y M GRACIA
 
El conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, ha assegurat en una roda de premsa celebrada a Alacant que “el servei ininterromput del TRAM durant les Fogueres de San Juan estarà garantit a pesar dels aturs sindicals convocats per al que resta de mes”.
 
 
Flores ha explicat el pla de reforç que com cada any ha organitzat Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a facilitar als alacantins i turistes els desplaçaments durant les festes de Fogueres.
 
Aquest any, a més, aquests serveis especials coincidiran amb la inauguració de la nova estació d’Estels que va a acostar als ciutadans al cor d’Alacant i de la festa. A partir del dissabte 18 i fins al 24 de juny -dia de la cremà-, el TRAM d’Alacant funcionarà 24 hores amb diferents freqüències entre les estacions d’Estels, El Campello i Benidorm i entre Porta del Mar i Sangueta.
 
 
Així mateix, els dies 25 i 26 també haurà trens tota la nit amb sortides des de Porta del Mar, zona en la qual es concentra la major part de veïns que acudeixen a veure el concurs de focs artificials. D’altra banda, els dies 27, 28 i 29 les últimes sortides des de les estacions de la platja del Postiguet es retardaran fins a gairebé les dues de la matinada.
 
Incidència de la vaga en el servei
 
Tots aquests serveis es veuran no obstant això afectats pels aturs parcials convocats pels sindicats i als quals està cridat el col•lectiu de maquinistes tret que, com ha explicat el conseller, s’arribi a un acord en l’acte de conciliació convocat dilluns que ve, i que és el pas previ a l’anunciada interposició d’una demanda de FGV per considerar que la vaga plantejada és il•legal i abusiva.
 
En qualsevol cas, Mario Flores ha assenyalat que els serveis mínims durant els aturs parcials seran del 75% entre el 18 i el 30 de juny, amb el que els ciutadans tenen garantit el funcionament d’aquest transport públic, si bé, no amb la freqüència que seria desitjable.
 
“La vaga no va contra FGV sinó contra l’usuari del TRAM a Alacant”, ha indicat el conseller, per a qui resulta irresponsable desaprofitar l’oportunitat que representen les Fogueres per a donar a conèixer el servei del TRAM i convèncer als ciutadans de l’eficàcia d’aquest transport.
 
“Em sembla molt poc solidari convocar una vaga en Fogueres, i fa l’efecte que el que es pretén és donar una imatge negativa d’un servei públic del que estem tots orgullosos i els seus usuaris molt satisfets”, ha assenyalat Flores.
 
 
Reivindicacions no justificades
 
El conseller ha explicat que l’origen de les reivindicacions plantejades pels sindicats és l’establiment per part de l’empresa d’un grafico únic per als maquinistes de les Línies 1, 3 i 4 del TRAM amb la finalitat d’aconseguir una major eficiència en l’organització i optimitzar els rendiments dels mitjans amb els quals conta l’empresa. “En cap moment el nou gràfic va a suposar una retallada de llocs de treball”, ha puntualitzat.
 
 
La nova organització del treball dels maquinistes permet atendre les necessitats de l’engegada dels tramvies llançadora entri Sangueta i Porta del Mar i evita els desajustaments en la jornada d’aquest col•lectiu que fins a ara eren deficitaris quant al còmput d’hores anuals establertes en el Conveni Col•lectiu.
 
“L’anterior gràfic de maquinistes estava sobredimensionat”, ha assenyalat el conseller, una mica que s’ha volgut corregir sobretot perquè “cal ser conseqüents amb l’etapa que estem passant i treballar per a mantenir les estructures que tenim però rendibilitzant i optimitzant la seva explotació”, ha afegit.
 
No obstant això, el nou gràfic ha estat rebutjat pels sindicats CC.OO, UGT i SIF que han volgut pressionar a l’empresa perquè es contracti a més treballadors que no són necessaris i que representarien un cost anual de mig milió d’euros. “Amb l’actual estructura de plantilla de FGV a Alacant es pot donar un servei del TRAM en condicions òptimes”, ha corroborat Mario Flores.
 
 
El conseller ha apuntat que aquesta reivindicació és més una obstinació de la representació sindical que dels propis treballadors de l’empresa, ja que l’Assemblea que va acordar la convocatòria de vaga tot just va contar amb la presència de 25 treballadors -dels quals la meitat eren alliberats sindicals- sobre una plantilla d’unes 380 persones. “El 90 per cent de la plantilla de FGV no està d’acord amb la vaga”, ha dit Flores.
 
 
Malgrat això i per segona vegada en un any aquest col•lectiu -essencial per al funcionament de la xarxa-, ha optat per convocar nous aturs i interrupcions del servei entre el 14 i el 30 de juny. Només dilluns, els aturs van suposar una pèrdua d’uns 700 viatgers i els retards van afectar a centenars d’usuaris.
 
 
El conseller d’Infraestructures ha recordat que la plantilla d’Alacant de FGV s’ha incrementat en l’última dècada en un 154% i, la de maquinistes en concret, en un 330%, passant de 29 agents a 125. Així mateix, la seva jornada laboral s’ha reduït en aquest decenni en 113 hores a l’any i aquest col•lectiu professional cobra, de mitjana, 42.000 euros a l’any.
 
 
Per a més informació sobre els serveis, els usuaris poden consultar els horaris de passada, a més d’en les estacions i desocupades de TRAM en el telèfon d’informació d’Atenció al Client (900 72 04 72), així com en la pàgina web www.fgvalicante.com

 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...