Data
25 de June de 2011

Flores: “El TRAM és el transport més còmode, ràpid i sostenible per a desplaçar-se en estes Fogueres”

El conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, ha assegurat hui a Alacant que “el TRAM Metropolità d’Alacant és el mitjà de transport més còmode, ràpid i sostenible per a desplaçar-se en estes Fogueres”.

Flores ha realitzat estes declaracions després de la inauguració de la mostra “L’ombra transparent”, de Vicente Peris, ubicada en l’estació de Mercat i realitzada amb la tècnica de la deflagració de pólvora.

“Des de hui i fins a dissabte que ve, el TRAM funcionarà les 24 hores per a facilitar la mobilitat als alacantins i visitants durant les festes de Fogueres”, ha dit el conseller, qui ha animat als veïns a utilitzar els servicis d’esta empresa en unes dates en què els principals carrers del centre de la capital estan tancats i en les que el cansament o el consum d’alcohol fan més perillosa la conducció.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha programat un total de tretze dies especials -del 17 al 29 de juny- amb servicis ininterromputs, com els previstos per als pròxims cinc dies o circulacions fins a altes hores de la matina com les que hi ha hagut este cap de setmana o les que hi haurà la setmana dels castells de focs.

El conseller ha explicat que estos dies “hi haurà 559 circulacions de trens i tramvies extraordinàries perquè els ciutadans s’animen a utilitzar este transport” i que, a més, “l’empresa hi ha duplicat la capacitat de totes les circulacions en les línies 3 i 4”, bé amb tramvies dobles, bé amb l’ús d’unitats de tren-TRAM amb espai per a traslladar a un número més elevat de passatgers.

Amb el lema “Fogueres 2011. Enguany seran TRAMendas”, FGV recorda tots els ciutadans que el TRAM és el mitjà de transport més segur, còmode i ràpid per a desplaçar-se.

200.000 viatgers en 2010
El passat any coincidint amb l’obertura de l’estació d’Estels el TRAM d’Alacant va traslladar a més de 200.000 viatgers durant les festes de fogueres, xifra que enguany s’espera superar segons les previsions de l’empresa.

Entre el 20 i el 25 de juny, els trens i tramvies especials circularan tota la nit fins que es reinicie el servici regular del matí. Les freqüències de pas de la L-3 i L-4 seran cada 20 minuts i hi haurà quatre o sis circulacions entre Benidorm i Estels (L-1), depenent del dia.

El dissabte 25, dia de la primera sessió de focs en la platja del Va acariciar els servicis nocturns del TRAM duraran igualment tota la nit però, la capçalera de les línies es desplaça a l’estació de Porta del Mar, romanent tancades les estacions subterrànies d’Estels, Mercat i MARQ en horari nocturn.

Seguretat en Estels durant les mascletades
Com l’any passat, FGV en coordinació amb els servicis municipals de seguretat, tancarà la parada d’Estels cap a les 14:00 hores des de hui fins al divendres 24 a causa del perill que pot representar que les instal·lacions romanguen obertes durant l’espectacle pirotècnic que s’oferix just damunt d’esta estació.

L’empresa i l’Ajuntament han acordat que el tancament es faça pel menor temps possible per a no interferir en el servici ferroviari i, en tot cas, la pròxima estació de Mercat romandrà oberta per a donar servici als usuaris.

TRAM torna a realitzar enguany un important esforç de mitjans materials i humans per a facilitar el desplaçament massiu dels alacantins i turistes que volen disfrutar de les festes més importants de la ciutat d’Alacant.

Per a més informació sobre els servicis, els usuaris poden consultar els horaris de pas, a més de en les estacions i parades de TRAM en el telèfon d’informació d’Atenció al Client (900 72 04 72), així com en la pàgina web www.fgvalicante.com

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...