Data
21 de December de 2010

Flores: ‘La Generalitat aposta per la implantació d’un transport innovador, sostenible i de qualitat’

celebración día sin coches

 
El conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, va acudir ahir a l’estació d’Estels de TRAM Metropolità d’Alacant per a celebrar el “Dia Europeu sense cotxe” i animar als veïns que utilitzin el transport públic. Centenars de persones s’han sumat a les activitats infantils organitzades en aquestes instal·lacions per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) per a fomentar l’ús del tramvia com alternativa a l’automòbil particular.
 
Flores va destacar “la clara aposta de la Generalitat per desenvolupar i impulsar polítiques que potencien el desenvolupament del transport públic i que converteixen a la Comunitat Valenciana en un referent internacional en la implantació de sistemes innovadors, sostenibles i respectuosos amb el medi ambient”.
 
FGV evita l’emissió de més de 100.000 tones de CO2, ja que evita el desplaçament d’al voltant de 48 milions de vehicles privats i suposa un estalvi de 75 milions d’euros a l’any en gasolina, reparacions i altres despeses derivades de l’amortització dels cotxes, tal com va explicar Flores.
 
Després de saludar als nens que participaven en els tallers, el conseller va assenyalar que les iniciatives d’aquest tipus s’organitzen “per a conscienciar als més joves que la utilització del transport públic és una aposta per la mobilitat sostenible i el medi ambient”.
 
Viatgers d’Estels i del TRAM
Amb aquesta jornada de portes obertes en l’estació d’Estels, que ja ha complert el seu tercer mes de funcionament en els quals ha superat els 250.000 viatgers, l’empresa se suma a les diferents iniciatives organitzades en tota Europa entorn del dia 22 d’aquest mes amb motiu de la Setmana de la Mobilitat.
 
El conseller, seguint amb el nombre de viatgers, ha augurat que el TRAM d’Alacant superi al final d’any els cinc milions, atès que, de gener a agost, duu ja 3,5 milions de passatgers transportat.
 
Entre altres activitats, programades per TRAM van destacar diversos tallers educatius de manualitats i un gran circuit de mobilitat i seguretat vial en el qual monitors especialitzats van demostrar als nens els avantatges d’aquest mitjà de transport i el seu mínim impacte ambiental. A més, tots els participants es van marxar a la seva casa amb un regal del TRAM i material promocional.
 
La Conselleria d’Infraestructures i Transport s’ha sumat així a la celebració del Dia Europeu sense Cotxe i a la Setmana Europea de la Mobilitat promocionant l’ús del transport públic, com alternativa al vehiculo privat. TRAM disposa d’un ampli servei de tramvies i trens, la major part d’ells elèctrics, per a desplaçar als usuaris, per la província d’Alacant de forma ràpida i còmoda d’acord amb els plantejaments de creixement sostenible i compromís social.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...