Data
24 de February de 2013

Infraestructures Edita un llibre que arreplega el procés de restauració de trens i tramvies històrics de FGV

La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha editat una publicació en què s’explica la restauració de vehicles històrics que posa en valor el patrimoni de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV). El llibre forma part de la col·lecció “Quaderns del Museu del Trasporte” (que es va iniciar en 2005) elaborada per la Càtedra Demetrio Ribes UVEG-CITMA i la pròpia Conselleria, amb l’objectiu de donar a conéixer i difondre la història dels transports de la Comunitat Valenciana, les obres públiques i les telecomunicacions, així com la constant evolució tecnològica de la xarxa de tramvies i ferrocarrils valencians.

L’obra, corresponent al número 13 de l’esmentada col·lecció, se centra en el procés de restauració de tretze joies històriques ferroviàries i tramviàries que han prestat servei des del segle XIX, des del tramvia de cavalls SVT 12, el tramvia remolc o el tramvia motor fins a la locomotora “La Naval”-Rolls Royce o el cotxe-saló break.
 
En cada una de les fitxes es descriuen les característiques de cada un dels models ferroviaris, amb la seua història, el seu context i el procés de restauració realitzat. Els textos que s’inclouen en el llibre estan documentats amb material de l’Arxiu Històric de FGV.
 
Peces de col·lecció
 
Aquest número de “Quaderns del Museu del Transport” revela una emblemàtica tradició ferroviària de línia estreta amb més de 125 anys d’antiguitat. En aquest sentit, cal destacar el valor d’aquests vehicles històrics i de com han evolucionat i revolucionat els temps i les formes de transport.
 
Tal com plasma el llibre, s’ha recopilat la labor de conservació, gestió i restauració realitzada des de fa anys, que ha preservat l’històric material ferroviari com a testimoni d’identificació i participació de la memòria col·lectiva, del passat de FGV. La redacció i documentació d’aquesta nova publicació ha sigut duta a terme per personal especialitzat del departament de Patrimoni de FGV, amb l’assessorament d’un comité científic de primer orde.
 
Així, doncs, les diferents unitats que apareixen en aquesta publicació han sigut utilitzades per al servei de mercaderies, per al de via i obres, per a desplaçar les autoritats, per a acostar als viatgers a les seues cases, a les festes, al treball, a la compra, a visitar els seus familiars i, fins i tot, a la platja.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...