Data
08 de September de 2023

Infraestructures ultima la urbanització de la zona afectada per les obres del pas inferior de l’avinguda de Beniardà a Benidorm

  • La consellera Salomé Pradas ha destacat que “amb la instal·lació de les escultures de Toni Marí els treballs per a completar el projecte entren en la seua última fase”
  • Aquesta actuació finanatziada per la Unió Europea i compta amb un pressupost total de 6,3 milions d’euros

La Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infarestructures i Territori està executant l’última fase d’urbanització de les obres del pas inferior de l’avinguda de Beniardà a Benidorm, incloses en el projecte de supressió del pas a nivell de la Línia 9 del TRAM d’Alacant (Benidorm-Dénia).

Com a part d’aquest procés de condicionament de la zona afectada s’han instal·lat dues figures de l’escultor alacantí, nascut a Xàbia, Toni Marí. Es tracta d’un conjunt escultòric integrat per dues figures humanes de més de 6 metres, forjades íntegrament en acer, representant a la dona i l’home aigualint de manera al·legòrica la ciutat de Benidorm, en commemoració de la tradicional portada d’aigua des de Beniardá.

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha assenyalat que “amb la instal·lació d’aquestes dues escultures, del reconegut escultor Toni Marí, es completa quasi íntegrament la urbanització de les obres de supressió d’aquest pas inferior, condicionant així els accessos, zones de pas i nous espais comuns que en les pròximes setmanes ja es completaran de manera definitiva”.

La urbanització d’aquesta zona s’executa després d’obrir al trànsit el pas inferior el mes de juny passat, la qual cosa ha permés avançar quatre mesos al termini previst i eliminar embossos en el principal accés de Benidorm.

Els treballs d’urbanització continuen en l’espai per als vianants i inclouen jardineria, enllumenat, mobiliari urbà i altres aspectes necessaris per a completar l’espai guanyat per als ciutadans en l’antiga intersecció de l’avinguda de Beniardá i el TRAM d’Alacant.

La titular d’Infraestructures ha destacat també que “la supressió del pas a nivell de l’avinguda Beniardá permet trencar la barrera que suposaven les vies per a accedir a la ciutat, tant per als seus veïns i veïnes, com per als molts visitants que rep Benidorm al llarg de l’any, tenint en compte que aquesta intervenció s’ha realitzant reduint al màxim els temps d’afecció al trànsit”.

Aquesta actuació, finançada per la Unió Europea,  compta amb un pressupost de 6,335.012,79 euros, IVA inclòs, i comprén la transformació de l’actual passe a nivell del *TRAM d’Alacant, de les Línies 1 i 9, en un pas a nivell per als vianants, protegit per senyals lluminosos i acústiques.

Característiques del projecte

El nou pas inferior disposa d’una secció tipus de dos carrils per sentit amb mitjana central, mentre que els itineraris per a ciclistes i vianants es conservaran en la superfície.
Al seu torn, l’actuació s’ha completat amb l’execució de carrils de serveis secundaris que permeten l’accés al carrer de l’Estació, a parcel·les privades i a l’aparcament dissuasiu municipal situat al costat de l’estació de Benidorm.

Després de l’obertura del pas s’han completat els vials superiors per a accés a l’aparcament dissuasiu i a l’Estació de Benidorm, quedant restituïts els itineraris rodats i per als vianants el mes d’agost passat de 2023 amb un avançament sobre la data prevista inicialment d’uns dos mesos.

Durant el desenvolupament de les obres l’Ajuntament de Benidorm i els veïns afectats ha mantingut una estreta col·laboració a tots els nivells amb FGV.

Notícies relacionades

15 - 04 - 2024

TRAM d’Alacant va facilitar la mobilitat de 1,6 milions d’usuaris al març

El resultat obtingut suposa el 13,59% més dels viatges registrats en el mateix període del passat any i 194.587 passatgers...
08 - 04 - 2024

TRAM d’Alacant va arreplegar 2.559 objectes perduts en 2023

Els usuaris perden una mitjana de 7 articles dia, sobretot carteres, moneders, motxilles, DNI, passaports i claus El protocol d'actuació...
31 - 03 - 2024

El Bo Móbilis multiviatge ha sigut el títol més utilitzat en TRAM d’Alacant en 2023 amb 6,4 milions de viatges, el 35,28% del total

L'Abonament Jove Gratuït va registrar 5 milions de viatges i s'ha convertit en segon títol de transport més utilitzat l'any...