Data
17 de April de 2012

Jubilats i majors de 60 anys són els usuaris que més valoren el servici del TRAM d’Alacant

 

 

Jubilados en el metroJubilats i viatgers de major edat són els usuaris que millor valoren els servicis del TRAM Metropolità d´Alacant. Així es desprén dels resultats de l’Índex de Satisfacció del Client (ISC) de l’any 2011 encarregat per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), un estudi per a conéixer el perfil dels viatgers i l’opinió que estos tenen sobre la qualitat de la xarxa.

L’ISC revela que, per edat, el grup d’usuaris del TRAM que té 60 o més anys representa el 14,5 per cent dels clients totals de FGV en la província alacantina. La mitjana d’edat dels usuaris del TRAM és de 39,3 anys.

D’altra banda, si atenem a una classificació en funció de l’ocupació, l’estudi assenyala que un 10,6 per cent dels clients del TRAM són jubilats o pensionistes.
 
L’enquesta ha realitzat també una caracterització dels clients en funció de la utilització que fan del TRAM i del tipus de bitllet amb què viatgen. D’ella es desprén que mostra que més del 5 per cent dels usuaris de FGV a Alacant utilitza alguna de les targetes especials per a jubilats i pensionistes que l’empresa posa a disposició d’este col·lectiu, amb tarifes avantatjoses o inclús viatges gratuïts.
 
Concretament, el 4,9 per cent dels viatgers del TRAM és portador d’una targeta Móbilis Or, vàlida per a la zona TAM o de L´Alacantí; mentres que un 0,7 per cent viatja amb la targeta TAT Gent Major, que permet als seus titulars moure’s per totes les línies del TRAM tantes vegades com vullguen.
 
Satisfacció per damunt de la mitjana
 
Tots estos col·lectius –Majors de 60 anys, jubilats o usuaris de títols integrats per a pensionistes i majors- mostren a més uns índexs de satisfacció aproximadament mig punt per damunt de la mitjana; d’ells pot dir-se que són el col·lectiu que millor opinió té del TRAM.
 
La valoració general que els viatgers fan de FGV a Alacant és altament satisfactòria perquè el servici ha sigut puntuat enguany amb un 8,34 sobre 10. Però, si es pregunta als viatgers de més de 60 anys per esta opinió, la nota millora significativament fins a arribar al 8,75 sobre 10.
 
En el cas de buscar una valoració dels viatgers pertanyents al col·lectiu de jubilats i pensionistes la resposta és encara més satisfactòria i la puntuació aconseguix un 8,91 sobre 10.
 
Finalment, si la mateixa qüestió es planteja als usuaris dels títols integrats especials per a estos col·lectius la resposta és pareguda: els portadors de targetes TAT Gent Major atorguen al TRAM un 8,91, i els de targetes Móbilis Or un 9,02 sobre 10.
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...