Data
03 de March de 2013

La direcció de FGV comunica al Comité d’Empresa l’inici de l’Expedient de Regulació d’Ocupació

La direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha comunicat hui a les seccions sindicals i comités d’Empresa de València i Alacant l’inici de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) que afectarà 450 dels 1.791 treballadors que presten servei a hores d’ara en Metrovalencia i el TRAM d’Alacant.

La direcció de FGV ha entregat hui la documentació que acredita les causes del procediment de regulació d’ocupació. Des de l’empresa s’ha explicat que els motius de l’ERE són organitzatius, econòmics i tècnics.
 
L’objectiu del procés de reestructuració, segons s’ha explicat, és aconseguir que el pressupost del gasto de personal es reduïsca en 22 milions d’euros.
A partir d’ara, s’obri un calendari de reunions per als pròxims 30 dies perquè empresa i treballadors puguen arribar a un acord. Les extincions dels contractes es produiran escalonadament durant els pròxims mesos.
 
Criteris d’aplicació de l’ERE i nou organigrama
 
En el transcurs de la reunió s’ha explicat que l’ERE afecta totes les àrees de l’empresa i que els criteris per a la seua aplicació als treballadors de FGV són els següents: edat més pròxima a la jubilació; elevat índex d’absentisme i acumulació de sancions disciplinàries; menor antiguitat en l’empresa; falta de polivalència, capacitació tècnica i/o experiència; menors càrregues familiars.
 
Des del punt de vista organitzatiu s’ha exposat que l’empresa comptarà amb un nou organigrama que reduïx les direccions existents a la mitat, passant de 16 a 8. La nova organització establix dos grans direccions dependents de la Gerència, com són la de direcció d’Explotació, en la que s’incorporen tots els departaments tècnics i de transports, i la de Gestió, que inclou les àrees que donen suport comú a tota l’entitat.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...