Data
18 de September de 2022

 La Generalitat aplica des de hui les noves tarifes del TRAM d’Alacant amb una nova distribució zonal i descomptes de fins al 50%

La Generalitat aplica des de hui, divendres 17 de juny, una nova regulació tarifària en el TRAM d’Alacant que permet que les persones usuàries d’aquest mitjà de transport puguen estalviar fins a un 50%. 

Les tarifes venen acompanyades d’un nou pla zonal que comporta una simplificació respecte a la distribució anterior, en passar de sis zones a tres, més dues àrees de transició intercomarcal per a evitar la rigidesa de les fronteres zonals i per a reduir el cost d’aquest tipus de moviments entre dues zones. 
 
Fins hui, les sis zones tarifàries existents donaven lloc a 21 possibles combinacions zonals i a sis tarifes diferents, en funció del nombre de zones recorregudes en un trajecte. Amb el model que entra hui en vigor existeixen sis combinacions zonals possibles en funció del viatge realitzat i, únicament tres tarifes aplicables: d’una, dues o tres zones en les quals els Bono de 10 viatges costaran 8 euros, 12 euros i 20 euros, respectivament. 
 
La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat que “la nova proposta tracta de fer que l’ús del TRAM d’Alacant siga més senzill, més còmode i molt més econòmic, ja que els nous preus són més competitius i s’apliquen en tots els tipus de títols propis de la xarxa que uneix Alacant i Dénia”. 
 
Al seu torn ha explicat que “amb aquesta mesura també s’aconsegueix una homogeneïtzació dels preus de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) en les seues explotacions de València i Alacant per a promoure la igualtat en l’ús del servei de transport”. 
 
“El pròxim pas és ampliar la zona TAM al conjunt de l’àrea metropolitana i per a això la Generalitat ja està treballant de manera coordinada amb ajuntaments, operadors de transport urbans, interurbans i Rodalia”, ha assenyalat Torró.

Nou mapa zonal
 
Amb la nova distribució les tres zones corresponen a les tres comarques per les quals circula el TRAM d’Alacant: L’Alacantí, Marina Baixa i Marina Alta. Una altra novetat que presenta la nova estructura és la inclusió de dos trams de transició intercomarcals, que s’estableixen entre Pla Barraques i Costera Pastor, en el sud, i entre Altea i Benissa en el nord. Els viatges que es realitzen entre parades de cadascun d’aquests trams tenen la consideració de desplaçaments realitzats en una sola zona.
 
La Zona A abasta les parades situades en els termes municipals d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig i El Campello, a les quals se sumarien les futures ampliacions de la xarxa en els municipis de Sant Joan i Mutxamel. 
 
No obstant això, fins que es complete l’ampliació de la zona TAM, mitjançant l’acord amb la resta d’administracions implicades, les parades de Amerador, Coveta Fumá, Cala Piteres i Venta Lanuza, pertanyents al terme municipal del Campello, romandran integrades en la Zona B.
    
La Zona B comprén les parades dels municipis de la Vila-joiosa, Benidorm, L’Alfàs del Pi i Altea, mentre que la Zona C la integren els municipis de Calp, Teulada, Gata de Gorgos, Benissa i Dénia.
 
Exemples per municipis 
 
Amb el nou pla zonal i les noves tarifes que s’apliquen des de hui, per exemple, una persona que vol viatjar de la parada de Lucentum a Alacant, fins a Benidorm o que vol realitzar un trajecte des del Albir a Dénia, començarà a moure’s per dues zones, en comptes de per les tres anteriors. Això suposa una rebaixa del 42% del preu del Bo 10, que passarà de 21 euros a 12 euros. 
 
D’altra banda, les persones que vulguen viatjar de Sant Vicent del Raspeig a Altea passen de viatjar per les quatre zones actuals a viatjar per dues. Això els suposa un descompte del 55% a partir de l’estiu; i passen de pagar 27’20 euros a 12 euros. 
 
Els desplaçaments entre Gata de Gorgos i Calp costen un 42% menys, prenent com a referència el Bo 10, ja que es desplacen per una zona i no per les dues zones actuals. Així mateix, les persones que vulguen desplaçar-se de Dénia a Benidorm o viceversa veuen també com es redueixen les zones per les quals es desplacen, la qual cosa els suposa un estalvi del 42%. 
 
Finalment, també hi haurà zones que es veuen beneficiades per una rebaixa de preus, encara que travessen en el futur el mateix nombre de zones. Per exemple, els veïns i veïnes del Campello que vulguen traslladar-se a Hospital Vila continuen pagant dues zones, però el preu del Bo 10 de dues zones passa de 14 euros a 12 euros. 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...