Data
12 de March de 2020

La Generalitat ha afavorit la mobilitat de més de 375.000 viatgers amb la Línia 5 del TRAM d’Alacant en els seus primers sis mesos de servici

La Generalitat ha facilitat la mobilitat en transport públic de 378.568 viatgers amb la Línia 5 del TRAM d’Alacant (Portal del Mar-Plaza de La Corunya) en els seus primers sis mesos de servici, des del 10 de juny que va iniciar les seues circulacions fins al 9 de novembre del present mes, quan ha complit mig any de desplaçaments una línia que ja s’ha incorporat de manera definitiva a la xarxa del metropolità.

El mes que més tràfic va acumular va ser agost, amb 75.560 passatgers, seguit de juliol, amb 74.327; setembre, amb 58.148; octubre, amb 56.473; els 21 dies de juny que va estar en servici des de la seua posada en marxa, amb 54.922; novembre, amb 46.023; i finalment, les 9 jornades de desembre fins a complir els seus primers sis mesos de servici, amb 13.115 clients.

Esta nova connexió tramviària entre la ciutat d’Alacant i la zona de Platja de Sant Joan va entrar en servici una vegada completades les obres del túnel de Serra Grossa, que permet la circulació en doble via, en un tram que anteriorment amb una sola via actuava com un coll de botella i impedia introduir més tramvies a la circulació.

Satisfacció de l’usuari

Els usuaris que han utilitzat alguna vegada la Línia 5 tenen una alta valoració de la mateixa, en concret 8,83 punts sobre 10, segons una enquesta realitzada per l’empresa pública. Més de la mitat dels viatgers, el 52,1%, li atorga la màxima puntuació, un 10, mentres que el 23,1% li atorga 8-9 punts i el 24,7% la jutja amb fins a 7 punts.

Més de la mitat dels clients del TRAM d’Alacant, un 57%, coneixen l’existència de la Línia 5 i, entre estos, el 40,5% reconeix haver-la utilitzat alguna vegada. Els passatgers de la Línia 4, amb la que compartix gran part de recorregut, són els que més la coneixen (88,8%) i d’estos els que més l’han utilitzat (72,9%) a banda, lògicament, dels propis usuaris de la L5.

La bona acollida de la Línia 5 i el seu total adaptament amb la resta de la xarxa del TRAM d’Alacant es constata en que el 60,8% dels viatgers de la L4 i L5 que viatgen en direcció Porta del Mar declara que agafa la primera d’estes dos línies indistintament i després transborda o va caminant fins al seu destí.

Característiques de la L5

La Línia 5, amb 8,7 quilòmetres de longitud, coincidix en el recorregut amb l’actual Línia 4 en quinzes parades, des de Plaça de La Corunya a Sangueta, i compta amb dos parades pròpies en les estacions de La Marina i Porta del Mar. El traçat aprofita la plataforma de l’anterior Línia 4L de 1,2 quilòmetres entre Porta del Mar i Sangueta que va suspendre el seu funcionament a l’estiu de 2013.

Gràcies a esta línia, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha recuperat i ampliat les possibilitats de connexió amb les zones de la platja del Postiguet, moll de Llevant, Port d’Alacant, Esplanada, Ajuntament o el centre històric, tant per a les persones residents en Platja de Sant Joan com de les poblacions de més al nord de la província.

Amb les línies 4 i 5, des de platja de Sant Joan, TRAM d’Alacant ha oferit un tramvia cada 15 minuts en direcció a Alacant, amb destí altern a Luceros i Porta del Mar, enfront dels 30 minuts anteriors. Així els usuaris de la Línia 5 han tingut la possibilitat de realitzar transbord en la parada de Sangueta o Lucemtum i connectar amb els tramvies de les Línies 1 i 3 per a accedir a Luceros.

La freqüència de pas en esta línia des de Porta del Mar en direcció a Platja de Sant Joan és de 30 minuts, igual que de la Línia 4 des de Luceros, sent Sangueta un punt d’enllaç entre ambdós connexions que permet agilitzar els desplaçaments des de la ciutat a esta zona de platja.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...