Data
22 de January de 2023

La Generalitat ha distribuït ja més de 65.000 abonaments de transport gratuïts per a joves de fins a 30 anys

La Generalitat ha distribuït ja més de 65.000 abonaments de transport gratuït per a joves de fins a 30 anys i que serveix per a viatjar fins al pròxim 15 de gener de 2023 en Metrobus, Metrovalencia, TRAM de Castelló, TRAM d’Alacant i EMT. 
 
A més, també es poden beneficiar d’aquesta mesura els usuaris d’autobusos urbans, els ajuntaments dels quals se sumen a la mesura. 
 
Fins ahir dissabte, s’havien entregat prop de 65.000 Abonaments Temporals Joves Gratuïts, dels quals 47.000 han sigut distribuïts per Metrovalencia, més de 8.000 per TRAM de Castelló i uns 10.000 des de TRAM d’Alacant. 
 
La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha destacat el “molt bon acolliment” d’aquesta mesura que “se suma a totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l’any, per a fomentar la mobilitat sostenible, alleujar les despeses dels i les ciutadanes i combatre els efectes de la inflació”. 
 
“Aquesta iniciativa es dirigeix als joves i als menors de fins a 30 anys per a ajudar a una part de la població que depén molt del transport públic en el seu dia a dia i permet reduir de manera efectiva les despeses de moltes famílies”, ha assenyalat Torró.
 
“A més, és important recordar que el transport gratuït per a joves es complementa amb totes les polítiques d’estalvi en el transport impulsades per la Generalitat, com els nous títols SUMA, la reducció de zones del TRAM, els diumenges gratuïts i el descompte del 30% que es prolonga tot l’any 2023, mesures que ens converteixen el transport públic més econòmic d’Espanya i que tenen una afecció directa en tota la població”, ha assenyalat la consellera. 
 
Distribució d’abonaments
 
Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha reforçat la dotació de personal en les seues estacions per a agilitar la distribució dels nous abonaments que en el cas de València també serveixen per a altres serveis de transport com a EMT i Metrobús. El lliurament s’està realitzant de manera àgil, gràcies també la sistema de cita prèvia disponible per a totes les persones usuàries.
TRAM de Castelló distribueix aquests abonaments des de la seua oficina situada al carrer Carcaixent, 1 de la ciutat de Castelló. 
 
Per a facilitar la recollida de l’Abonament Jove, per part d’FGV, s’han habilitat diferents estacions en Metrovalencia i TRAM d’Alacant. A València, de dilluns a divendres, estan oberts els següents punts: Centre d’Atenció del Client (CAC) de Benimaclet; Alameda; Àngel Guimerà (eixida a carrer Palleter); Benimàmet; Burjassot-Godella; Campanar; Facultats-Manuel Broseta (taquilla secundària); Marítim; Mislata (taquilla secundària); Moncada-Alfara; Paiporta; Paterna; Salt de l’Aigua; Torrent Avinguda i Xàtiva (taquilla secundària, eixida a l’institut I.E.S. Lluís Vives). I tots els dies de dilluns a diumenge en el Espai del Client d’Alacant. 
A Alacant de dilluns a divendres es poden recollir aquests abonaments en el Punt del Client de Luceros; El Campello; Dénia; Mercat; Benidorm i Gata de Gorgos.
 
Com sol·licitar cita?
 
Amb el nou procediment, les webs de Metrovalencia i de TRAM d’ Alacant ofereixen un accés exclusiu per a la sol·licitud de cita prèvia amb un model similar al seguit en l’obtenció del Bo Viatge de la Generalitat, pel qual s’obté torn per a, a una hora determinada i un dia determinat, sol·licitar la cita prèvia que posteriorment permetrà establir la data per a concretar la recollida de l’abonament en l’estació seleccionada.
 

Una vegada en la web de Metrovalencia o TRAM d’Alacant els interessats poden sol·licitar torn, introduint les seues dades personals. A continuació, reben un número de torn i una data per a sol·licitar cita prèvia, a partir del 17 d’octubre, quan seleccionaran l’hora i el centre o estació de recollida de l’Abonament Temporal Jove Gratuït a través de la web de Metrovalencia o del TRAM d’Alacant, on la informació sobre aquest tema es trobarà destacada. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...