Data
13 de April de 2021

La Generalitat incorporarà nous tramvies per a millorar el servei i atendre les ampliacions previstes en el TRAM d’Alacant

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat hui a Alacant que la Generalitat ha iniciat el procés per a incorporar 22 tramvies nous que prestaran servei a partir de 2023 en les ampliacions previstes en l’actual xarxa del TRAM d’Alacant i millorar el servei actual.  

La inversió prevista per part de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ascendeix a 132.240.900 euros, IVA inclòs, i té com a objectiu, segons ha explicat el propi conseller, “reforçar l’actual servei i assegurar les futures ampliacions tramviàries previstes per la Generalitat a València i Alacant per a oferir un millor servei al conjunt de ciutadanes i ciutadans”.
 
Arcadi España ha afegit que “aquesta actuació permet planificar la retirada de les unitats més antigues i modernitzar el parc mòbil actual, ja que la Generalitat no havia incorporat nous tramvies des de fa 13 anys”. 

Ampliacions de la xarxa
 
També el conseller ha explicat que el seu departament continua treballant en la planificació de les ampliacions previstes en el TRAM d’Alacant que enllaçarà amb l’Hospital de Sant Joan i aquesta localitat.
 
A més ha destacat que “la redacció del projecte de la construcció de la connexió de l’estació de Luceros del TRAM d’Alacant amb les instal·lacions d’Adif-Renfe segueix amb els terminis previstos i es completarà enguany per a licitar posteriorment les obres”.
 
Com a part d’aquest procés ha anunciat que en les pròximes setmanes se celebrarà una reunió per part de les administracions implicades per a avançar en la coordinació de l’execució del projecte.
 
Rehabilitació i integració de l’entorn de la Marina
 
Arcadi España ha anunciat també que “FGV està completant la redacció del projecte de rehabilitació dels edificis situats a l’entorn de l’estació de la Marina, així com la seua integració urbana en el procés de reforma d’aquesta part de la façana marítima de la ciutat”.
 
El conseller ha explicat que “l’objectiu és obrir aquesta zona a les veïnes i veïns d’Alacant i que  en coordinació l’Ajuntament de la ciutat ja es determinarà l’ús d’aquestes instal·lacions, una vegada s’haja completat el procés de rehabilitació d’aquestes”.    

Nous auxiliars COVID 19
 
Finalment, Arcadi España ha volgut destacar que com a part del conjunt de mesures que s’apliquen en el TRAM d’Alacant per a fer front a l’actual crisi sanitària, la setmana vinent s’incorporaran els nous auxiliars   COVID-19 per a col·laborar en labors de control d’aforament als trens  i tramvies i facilitar l’aplicació de les mesures de prevenció adoptades en el transport públic enfront de la pandèmia.
 
Els auxiliars COVID-19, aniran identificats i es distribuiran en diferents torns i horaris per les principals estacions de per a recordar als viatgers i viatgeres les diferents mesures de prevenció enfront de que s’han de respectar en les instal·lacions de FGV per a garantir un servei de transport segur.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...