Data
21 de September de 2023

La Generalitat ofereix demà en el Dia sense Cotxe transport gratuït en TRAM d’Alacant

  • Els transports autonòmics realitzaran desplaçaments sense cost per a les persones usuàries amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat
  • La consellera Pradas anima a la ciutadania “a deixar el cotxe a casa i utilitzar el transport públic en l’aposta per una mobilitat equilibrada”

La Generalitat celebra demà divendres 22 de setembre el Dia sense Cotxe, facilitant l’accés gratuït durant tota la jornada als serveis de TRAM d’Alacant.

Aquesta iniciativa forma part de les diferents activitats programades per la Generalitat amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, per a promoure hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat i recordar que el transport públic és un mig segur.

En aquest sentit, la consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha animat a la ciutadania “a deixar el cotxe aparcat a casa i utilitzar el transport públic com a prova indiscutible de l’aposta per una mobilitat equilibrada”.

Pradas ha assenyalat que, “en una data tan assenyalada com és el Dia sense Cotxe i dins del marc de la Setmana Europea de la Mobilitat, és una oportunitat d’avançar en el que una societat moderna com la valenciana ens exigeix, que és facilitar un transport públic de qualitat, eficient, sostenible, amb un respecte al medi ambient que el vehicle privat no pot oferir”.

En opinió de la consellera, la Generalitat està fent un “gran esforç” planificador i inversor per afavorir una mobilitat equilibrada “que ha de ser funcional, segura, universal i saludable”.

Accés gratuït

Amb motiu del Dia sense Cotxe i per a facilitar l’accés a les estacions subterrànies, els passos de les línies de validació de Metrovalencia i TRAM d’Alacant estaran oberts, des de l’inici del servei a la finalització d’aquest.

En Metrovalencia, les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica estaran actives i els viatgers podran adquirir tots els títols en vigor.

A Alacant, totes les validadores, tant les embarcades en les unitats com les de les estacions, estaran fora de servei. Totes les màquines de venda automàtica indicaran la gratuïtat del servei i les persones usuàries podran adquirir els títols en vigor, exceptuant senzills, anada i volta i TAM.

Notícies relacionades

19 - 12 - 2023

El ple del Consell aprova prorrogar la reducció del 50% en els títols multiviatge i l’Abonament Jove Temporal Gratuït

El descompte per als títols multiviatge i abonaments temporals s'amplia fins al 31 de juliol de 2024 i la gratuïtat...
15 - 12 - 2023

TRAM d’Alacant realitza un simulacre d’una amenaça terrorista en l’estació de Luceros

Personal d'FGV, diferents organismes i entitats han participat en la resolució d'esta hipotètica incidència que s'ha localitzat en l'estació més...
25 - 11 - 2023

Més de la meitat dels usuaris de TRAM d’Alacant viatja per motius de treball o estudis

Un 40,8% es desplaça per motius laborals i el 21,3% per qüestions acadèmiques El 58,6% resideix a Alacant ciutat, un...