Data
19 de December de 2020

La Generalitat ofereix transport gratuït en TRAM d’Alacant el dimarts 22 de setembre

La Generalitat celebra dimarts que ve 22 de setembre el Dia sense Cotxe, facilitant l’accés gratuït durant tota la jornada als serveis de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló i MetroBus (Autobusos Metropolitans de València). 

Aquesta iniciativa forma part de les diferents activitats programades per part de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Mobilitat, per a promoure l’ús del transport públic i afavorir hàbits més sostenibles en el conjunt de la societat.
 
Els actes organitzats per la Generalitat van començar el 17 de setembre amb la celebració de la Jornada Valenciana per la Mobilitat Sostenible i el lliurament de premis. El 21 s’ha programat la Jornada sobre Mobilitat en temps de pandèmia i el dia 22  s’oferirà transport gratuït en els serveis autonòmics de València, Alacant i Castelló. Posteriorment, es durà a terme la iniciativa ‘Hui Descansa el Cotxe’ dirigida  als centres educatius de la Comunitat.


Accés gratuït
 
Per a facilitar l’accés a les estacions, els passos de les línies de validació estaran oberts des del incio del servei a la finalització d’aquest.
A València, les validadores quedaran fora de servei, mentre que les màquines de venda automàtica estaran actives i els viatgers podran adquirir tots els títols en vigor.
 
A Alacant, totes les validadores, tant les embarcades com les de les estacions, estaran fora de servei. Totes les màquines de venda automàtica indicaran la gratuïtat del servei i les persones usuàries podran adquirir els títols en vigor, exceptuant senzills, anada i volta i TAM. 
 
Mobilitza’t
 
Amb motiu de de la  Setmana Europea de la Mobilitat s’ha presentat la campanya “Mobilitza’t” que compta amb la col·laboració de Dani Miquel. El cantautor ha presentat una cançó dirigida al públic infantil per a fomentar hàbits saludables i sostenibles. 
 
Metrovalencia i TRAM d’Alacant acullen en diferents suports de trens i estacions els originals de “Mobilitza’t”.


Ciclovía Litoral
 
Com en anys anteriors TRAM d’Alacant col·labora en la celebració a Alacant de la Ciclovía Litoral, prevista per al diumenge 20 de setembre. L’acte obliga a suspendre la circulació de la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça de la Corunya), entre les parades de Sangueta i Porta de la Mar, entre les 7 i les 15 hores.  
 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...