Data
29 de December de 2022

La Generalitat oferirà el transport públic gratuït per a joves fins al 31 de juliol de 2023

  • El president Ximo Puig ha realitzat aquest anunci com a part de les mesures enfront de l’actual crisi econòmica
  • L’abonament àmplia la seua validesa de manera automàtica sense necessitat de realitzar cap tràmit

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat la pròrroga de l’abonament gratuït de transport públic per a joves menors de 30 anys fins al pròxim 31 de juliol de 2023, de manera que la mesura s’estendrà al llarg de tot el curs acadèmic coincidint amb els mesos de més desplaçaments.

Un total de 240.000 persones de fins a 30 fins a anys residents en la Comunitat Valenciana gaudeixen ja d’un d’aquests abonaments gratuïts que han facilitat, fins al moment, més de 4 milions de desplaçaments i que han suposat un estalvi d’uns 2 milions d’euros. Aquests abonaments temporals es poden utilitzar en els serveis de transport de Metrovalencia, TRAM d’Alacant, TRAM de Castelló, Metrobús i EMT.

El cap del Consell ha destacat que es prorrogarà una mesura que “ha funcionat molt bé” i ha apostat per continuar “donant suport al transport públic, al mateix temps que lluitem contra la descarbonització”.

La Generalitat també prorrogarà, fins al 31 de juliol, el finançament del 50% del transport urbà gratuït de les persones menors de 30 anys en aquells ajuntaments que vulguen sumar-se a aquesta mesura. Aquestes actuacions d’estalvi se sumen a altres iniciatives vigents com els nous títols SUMA o el descompte del 30% en el preu d’abonaments per a tots els usuaris i usuàries.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...