Data
09 de October de 2022

La Generalitat posarà en servei el 13 de juliol el tram Teulada-Gata de Gorgos de la Línia 9 del TRAM d’Alacant

La Generalitat posarà en servei el dimecres 13 de juliol el tram Teulada-Gata de Gorgos de la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant. Les obres realitzades en aquest tram, juntament amb les efectuades fins a Dénia, han afectat a més de 17 quilòmetres, amb una inversió superior als 30 milions d’euros.
 
Amb l’obertura d’aquest tram dimecres que ve 13 de juliol, des de l’inici del servei, es recupera la connexió ferroviària directa entre Benidorm i Gata de Gorgos, quedant unicamente el servei alternatiu d’autobús des d’aquesta localitat fins a Dénia.
 
Aquest últim tram fins a Dénia entrarà en servei abans que acabe l’any, com va anunciar el president de la Generalitat, Ximo Puig, una vegada es completen les obres de condicionament del taller de Dénia per a poder acollir els nous trens duals (dièsel-elèctrics).
 
La informació dels nous horaris està disponible en la pàgina web www.tramalacant.es, en el telèfon gratuït d’informació i Atenció al Client (900 72 04 72), en xarxes socials i en l’App oficial de TRAM d’Alacant.
 
Actuacions realitzades
 
Amb aquesta actuació s’ha aconseguit renovar i modernitzar el tram, actuant en terraplens i talussos i s’ha canviat carrils, travesses i balast. Les obres realitzades permeten millorar les condicions de seguretat, afavorir el confort de l’usuari, la durabilitat de la via i la reducció del manteniment. 
 
En aquesta mateixa intervenció s’ha inclòs la tranviarización del tram urbà de Dénia que ha permés integrar urbanísticament les vies, transformar els passos a nivell en encreuaments amb semàfors i eliminar els murs que tanquen les vies, aconseguint una avinguda molt més permeable i integrada urbanísticament, acabant amb la divisió que suposava el trenet en tallar Dénia pel seu costat sud.
 

Aquestes obres de renovació del tram Teulada-Dénia, igual que la resta de les quals s’executen en aquesta línia, són actuacions susceptibles de ser cofinançades per la Unió Europea. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...