Data
06 de October de 2022

La Generalitat proposa ampliar la zona de transport públic metropolità d’Alacant per a incloure totes les parades d’El Campello

La Generalitat, a través de la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, ha proposat ampliar la cobertura de l’actual zona de transport públic metropolità d’Alacant, la zona TAM, per a incloure totes les parades d’El Campello.
 
La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha mantingut una reunió amb la secretària autonòmica de Transports, Obres Públiques i Mobilitat Sostenible, María Pérez, que prèviament s’ha reunit amb representants de l’Ajuntament d’Alacant, als quals els ha trasllat aquesta proposta de la Generalitat per a continuar impulsant el transport públic.
 
Com ha explicat la consellera Rebeca Torró, amb aquesta proposta la Generalitat “vol continuar avançant en la línia marcada pel govern autonòmic i el govern central per a potenciar el transport públic fent-lo més econòmic, senzill i atractiu per als ciutadans i ciutadanes”.
 
Aquesta proposta atén una petició dels municipis d’ El Campello, que reclamen que totes les parades del municipi formen part d’una mateixa àrea de transport. “Volem abaratir el preu del transport, com ja ha fet en els últims mesos Ferrocarrils de la Generalitat, que ha baixat el preu del TRAM d’Alacant fins a un 50%, però també ampliar la zona de cobertura incloent en la zona TAM totes les parades d’El Campello”, ha assenyalat la consellera Torró, que, a més, ha recalcat que “totes les parades d’una mateixa localitat han de pertànyer a una mateixa zona de transport”.
 
La proposta de la Conselleria de Política Territorial passa per incloure les 12 parades actuals del TRAM d’Alacant que pertanyen al final de l’El Campello en la zona TAM. Actualment les 4 que estan fora són Amerador, Coveta Fumà, Cala Piteres i Venda Lanuza.
 
Així mateix, en aquesta mateixa reunió amb el consistori alacantí, la Generalitat ha proposat també “treballar de manera conjunta” per a impulsar una baixada de preus en aquesta zona de transport.
 
Sistema de transport TAM
 
L’actual Sistema de Transport Públic TAM (Transport d’Alacant Metropolità) unifica la xarxa del TRAM d’Alacant a Alacant i l’Àrea Metropolitana de la ciutat (El Campello, Alacant-Platja de Sant Joan i Alacant-Sant Vicent del Raspeig), la xarxa urbana d’autobusos d’Alacant i les línies interurbanes entre Alacant i El Campello, Sant Joan d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig i Mutxamel.
 
Amb aquesta ampliació la Generalitat vol continuar avançant en els objectius que s’ha fixat el govern autonòmic en matèria de mobilitat: tindre un transport públic més senzill, més econòmic i més competitiu.
 
Noves tarifes amb descomptes de fins al 50%
 
Coincidint amb la festa de les Fogueres, la Generalitat va posar en marxa la nova regulació tarifària en el TRAM d’Alacant anunciada pel president de la Generalitat, Ximo Puig, que permet que les persones usuàries d’aquest mitjà de transport puguen estalviar fins a un 50%.
 
Les tarifes venen acompanyades d’un nou pla zonal que comporta una simplificació respecte a la distribució anterior, en passar de sis zones a tres, més dues àrees de transició intercomarcal per a evitar la rigidesa de les fronteres zonals i per a reduir el cost d’aquest tipus de moviments entre dues zones.
 

Amb el nou model existeixen sis combinacions zonals possibles en funció del viatge realitzat i, únicament, tres tarifes aplicables: d’una, dues o tres zones en les quals els Bono de 10 viatges costaran 8 euros, 12 euros i 20 euros, respectivament. 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...