Data
19 de June de 2020

La Generalitat reorganitza el servei de Metrovalencia i TRAM d’Alacant davant l’emergència sanitària

La Generalitat reduirà progressivament el servei habitual que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) presta en Metrovalencia i TRAM d’Alacant, com a conseqüència de l’emergència sanitària que pateix la Comunitat Valenciana i resta d’Espanya, d’acord amb les directrius del Ministeri de Transports.
 
En Metrovalencia, funcionen tant les línies de metro com les de tramvia de dilluns a dissabte, excepte festius, amb les freqüències i circulacions establides per als dissabtes (dies verds en els calendaris comercials), i amb el servei habitual de festius en els diumenges i festius (dies rojos en els calendaris).

A més, el servei nocturn denominat "A la Lluna de *Metrovalencia" de divendres, dissabtes i vespres de festius, que facilita els desplaçaments amb metro i tramvia fins a les 3 hores de la matinada aproximadament, s’ha suspés des de la vespra de San José.

En TRAM d’Alacant, se suspén temporalment la Línia 5 (Porta de la Mar-Plaça La Corunya), trajecte que es pot realitzar amb la Línia 4 a excepció de l’arribada a la platja, zona restringida per la situació d’alarma. En la resta de línies s’estableixen per a tots els dies les freqüències i malles corresponents als dissabtes i diumenges o festius, afegint a primera hora del matí un tren entre Benidorm i Luceros per a mantindre el servei a l’hospital de la Vila, idèntic als dies laborables.
 
Segons ha explicat el conseller de Política Territorial , Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, "aquesta reestructuració de serveis garanteix la rotació de personal necessària per a preservar el servei, i també garanteix que els usuaris puguen realitzar els seus trajectes sense aglomeracions, respectant sempre les instruccions
de Sanitat".
 
A això es suma la disminució progressiva de viatgers, que ahir dimarts aconseguia en Metrovalencia una reducció del 94% respecte al mateix dia de la setmana anterior, i en el cas del TRAM d’Alacant, la caiguda d’usuaris se situava ahir en el 82%.

L’UME, en Metrovalencia i TRAM d’Alacant

La Unitat Militar d’Emergències (UME) ha començat, després de fer-ho des del dilluns en les instal•lacions de Metrovalencia, a actuar en diferents estacions de la xarxa de TRAM d’Alacant, amb l’objectiu de reforçar les labors de desinfecció en els vestíbuls i andanes, i en tots aquells equips com a màquines d’autovenda o cancel•ladores.
 
El conseller ha volgut agrair la "col•laboració i ajuda que està prestant la Unitat Militar d’Emergències, que s’ha mostrat a la disposició d’FGV per a dur a terme qualsevol mesura que ajude a reduir el contagi entre els viatgers del transport públic".

Garantir la distància de seguretat

Amb la finalitat de garantir que els usuaris del transport interurbà respecten la distància de seguretat establida per a evitar el contagi del COVID19, s’ha acordat reduir l’aforament dels autobusos a 1/4 de la seua capacitat, i que els viatgers es distribuïsquen en forma de zig zag o almenys, guardant una distància mínima de dos metres entre si.

A més, s’ha acordat també evitar el pagament en efectiu per a reduir al màxim el risc de contagi, per la qual cosa únicament es permetrà en aquells casos que el cobrament no puga realitzara mitjançant bo o amb targeta de crèdit.
Igualment s’ha acordat que els operadors de transport públic de viatgers queden obligats a realitzar una neteja diària dels vehicles de transport d’acord amb les recomanacions establides pel Ministeri de Sanitat.

Agraïment al sector

El conseller de Política , Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha volgut ressaltar "el gran esforç que està realitzant el sector per a poder continuar oferint els seus serveis en aquesta crisi sanitària, i ha volgut agrair la dedicació i responsabilitat en aquesta situació excepcional de tot el personal d’FGV, així com conductors i empreses concessionàries de servei públic de transport de viatgers per a garantir la mobilitat d’aquells ciutadans que aquests dies han de desplaçar-se per raons inajornables ".

Aquest reconeixement s’uneix a l’agraïment mostrat pel conseller al sector de la logística i el transport, "un sector clau en aquests moments tan complicats per a garantir el proveïment dels béns de primera necessitat".

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...