Data
26 de April de 2022

La Generalitat simplificarà la distribució zonal del TRAM d’Alacant de sis a tres zones per a reduir fins a un 50% el preu dels viatges

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està treballant en una simplificació de la distribució zonal del TRAM d’Alacant, que passarà de les sis zones actuals a tres zones flexibles per a reduir fins a un 50% els preus. 

“Aquesta proposta té com a finalitat afavorir l’ús d’aquest mitjà de transport gràcies a una important reducció de preus que permetrà convertir el *TRAM d’Alacant en una alternativa real i eficaç al vehicle privat”, ha explicat el conseller que ha mantingut una reunió en l’estació de la Marina i en la qual han participat la directora gerent d’FGV, Anaïs Menguzzato i la secretària autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez.
 
En l’actualitat, la xarxa d’FGV a Alacant s’estructura en sis zones tarifàries diferents, la qual cosa dona lloc a 21 possibles combinacions zonals i a sis tarifes diferents, en funció del nombre de zones recorregudes en un trajecte. Amb la modificació que ha avançat hui el conseller Arcadi España la configuració zonal quedaria establida en tres zones que correspondrien a les tres comarques per les quals circula el TRAM d’Alacant: L’Alacantí, Marina Baixa i Marina Alta.
 
El conseller ha destacat que “per a avançar en mobilitat sostenible, la Generalitat ja està fent un important primer pas, que consisteix a invertir per a millorar les infraestructures”. Ha posat com a exemple obres en execució, com la modernització de la Línia 9 (Benidorm-Dénia), que permetran que el TRAM d’Alacant torne a estar operatiu fins a Dénia en 2022 i també el Pla d’Ampliació del TRAM d’Alacant, presentat el passat estiu, en el qual s’inclouen diferents ampliacions, com les de Sant Joan i a Mutxamel, projectes que estan en marxa administrativament. 
 
Així mateix, Arcadi España ha indicat que el segon pas que està donant l’executiu valencià suposa “invertir també per a millorar la gestió i l’ús diari del TRAM d’Alacant”. Per a això, ha afegit, “s’apostarà per la simplificació zonal, que es traduirà en una baixada de preus molt important, de fins a un 50%, i que estarà operativa aquest mateix estiu”. 
 
D’altra banda, després de la reunió, el conseller ha avançat que “la Generalitat començarà a establir contacte i treballar amb ajuntaments, operadors de transport interurbans i Rodalia per a ampliar zona TAM i expandir-la al conjunt de l’àrea metropolitana d’Alacant”. 
 
Nova distribució zonal
 
Amb la nova distribució del TRAM d’Alacant la Zona A abastaria les parades situades en els termes municipals d’Alacant, Sant Vicent del Raspeig i El Campello, a les quals se sumarien les futures ampliacions de la xarxa en els municipis de Sant Joan i Mutxamel. La Zona B comprendria les parades dels municipis de la Vila-joiosa, Benidorm, L’Alfàs del Pi i Altea, mentre que la Zona C la integrarien els municipis de Calp, Teulada, Gata de Gorgos, Benissa i Dénia.
 
Una altra novetat que s’inclou en la nova estructura inclou dos trams de transició intercomarcals, que s’estableixen entre Pla Barraques i Costanera Pastor, en el sud, i entre Altea i Benissa en el nord. Els viatges que es realitzen entre parades de cadascun d’aquests trams tindrien la consideració de desplaçaments realitzats en una sola zona.
 
En el model que es proposa, existeixen només 6 combinacions zonals possibles en funció del viatge realitzat i, únicament tres tarifes aplicables: d’una, dues o tres zones. 
 

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...