Data
01 de November de 2009

La Línia 1 del TRAM celebra els seus dos anys de servici amb més de dos milions de viatgers transportats

 

La Conselleria d’Infraestructures i Transport, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), va celebrar ahir dijous 30 d’agost el segon aniversari de la posada en marxa de la Línia 1 del TRAM d’Alacant, que el 30 de juliol del 2007 entrava en servici en el tram comprés entre l’estació de Mercat i la de Creueta (La Vila Joiosa). En estos dos primers anys de servici, esta línia ha aconseguit transportar a més de 2.100.000 viatgers.

 

            L’evolució d’esta línia ha sigut espectacular des de l’ampliació del seu recorregut, al juny del 2008, fins a Benidorm. De fet, en este segon any, ha superat en un 99,35% la xifra d’usuaris (700.189 més respecte al primer exercici), convertint-se en la línia amb major creixement de les quatre gestionades per FGV en la província d’Alacant.

 

A això ha vingut també a contribuir l’ampliació de freqüències i la cada vegada major aposta dels alacantins per un transport públic còmode, segur, accessible i respectuós amb el medi ambient.

 

            La posada en marxa de la Línia 1 va suposar una forta inversió de la Conselleria d’Infraestructures i Transport per a la millora del transport públic ferroviari en la província d’Alacant. De fet, i a causa de les contínues ampliacions que ha experimentat esta Línia, la Conselleria ha aprofitat les obres per a renovar el traçat, introduir avançats sistemes de seguretat i renovar estacions i baixadors.

 

            Així, a l’execució del nou tram entre L’Illot i Mercat, inaugurat al maig del 2007 i que suposava l’entrada del TRAM en el cor de la ciutat d’Alacant, li va seguir la modernització del tram comprés entre El Campello i Creueta de la Línia 1, posada en servici el 30 de juliol del 2007. Posteriorment, el 2 de juny del passat any, la Línia inaugurava un nou tram, Creueta-Benidorm, mercé a un important conjunt d’inversions incloses en el Pla d’Infraestructures Estratègiques (PEU).

 

En l’actualitat, la Línia 1 del TRAM compta amb més de 43,6 quilòmetres de via electrificades i parades en les estacions i baixadors de Mercat, MARQ, L’Illot, Lucentum, El Campello, Venda Lanuza, Paradís, La Vila Joiosa, Creueta, Costera Pastor, Hospital Vila, Hiper Finestrat, Terra Mitica y Benidorm.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...