Data
01 de December de 2010

La Línia 4 del TRAM d’Alacant que recorre la Platja de Sant Joan triplica els seus viatgers durant l’estiu

L’increment d’usuaris d’aquesta línia de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha estat espectacular en el primer semestre de l’any i especialment significatiu en els mesos d’estiu. Si al gener la lín ser ja 90.000 els quals la van utilitzar.ia va registrar poc més de 35.000 passatgers, al juny van

En els successius mesos de juliol i agost l’augment d’usuaris ha estat continu i, mancant conèixer les dades definitives d’aquest estiu, podem assegurar que al juliol i agost els viatgers de la Línia 4 han superat amb escreix els cent mil usuaris mensuals, triplicant així la dada de principi d’any.

L’ampliació de la Línia 4 pel nou bucle de la Platja de San Juan va suposar l’engegada de 4,5 quilòmetres de via electrificada i set nous baixadors.

FGV ja havia previst que aquesta línia cobraria especial protagonisme quant a nombre de viatgers transportats en els mesos d’estiu, per la peculiaritat de les zones que connecta, ocupades quan arriba el bon temps com segona residència, així com per l’atractiu dels llocs d’oci situats en les proximitats dels seus baixadors.

L’ampliació de la Línia 4 ha permès, a més, que els serveis del Tramnochador que funcionen algunes nits durant els mesos d’estiu arribessin a un important nombre de veïns i zones d’oci al cobrir aquesta nova zona de la Platja de Sant Joan.

 
Característiques de la Línia 4

La Conselleria d’Infraestructures i Transport va posar en servei el 18 de desembre de 2009 la prolongació de la Línia 4 del TRAM, Metropolità d’Alacant. Una ampliació en la qual es van invertir prop de 26 milions d’euros.

El traçat s’ha executant en via única, ja que planteja un bucle que comença i finalitza poc després de la desocupada d’Avinguda de Les Nacions. L’ampliació suma set noves desocupades a la Xarxa TRAM, que s’han situat estratègicament al llarg del recorregut amb la finalitat d’oferir el millor servei als usuaris potencials: Cap Hortes, Av. Benidorm i Londres (en l’Avinguda la Costa Blanca); Plaza de La Corunya i Institut (en Avinguda d’Oviedo); i Països Escandinaus i Holanda (en Avinguda de les Nacions).

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...