Data
16 de September de 2011

La mostra de Vicente Peris es pot visitar fins al 15 de setembre en l’estació de Mercado a Alacant

La mostra “L’ombra transparent” del pintor Vicente Peris afronta els seus últims dies en l’estació de Mercado del TRAM Metropolità d’Alacant. Els viatgers que encara no hagen vist l’obra d’este artista valencià disposen fins al pròxim 15 de setembre per a passar per les instal·lacions de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) i admirar el seu original proposta.

Els llenços de Peris estan realitzats per mitjà de la tècnica de la deflagració i en ells art, pólvora i foc tenen una presència fonamental, igual que succeïx en la major part de les festes llevantines.

Este és el quint any consecutiu en què esta estació subterrània del TRAM s’ompli d’art amb la intervenció d’un artista. Anteriorment, estes mateixes instal·lacions van albergar l’obra d’altres autors com Santiago Relanzón, Nacho Murillo, Cale Carratalà o Marisela Granell.

L’obra de Peris es caracteritza pel seu estil realista i pel seu rigor tècnic, la minuciositat del traç així com la suavitat i l’equilibri cromàtic de les seues composicions. La mostra està composta per deu te les realitzades amb la tècnica de la deflagració de pólvora.

Sobre un llenç blanc, un grup de ballarins executa una coreografia provocant amb la seua ombra les formes i figures que l’artista pretenia, i que posteriorment va pintar amb una pintura especial que, junt amb la pólvora, va donar lloc a una impressió perenne amb una riquesa de color i textures rarament vistes en les arts plàstiques. Durant la creació de l’obra, l’artista va comptar amb la col·laboració i l’assessorament del mestre pirotècnic Ricardo Caballer.

Els llenços de deu metres sobre els quals es va realitzar la impressió es van unir posteriorment per a formar un “continu” que, muntat en una estructura, oferix la possibilitat de presentar l’obra de múltiples formes i diferent distribució en l’espai expositiu, en este cas les andanes, corredors i estades de l’estació de Mercado.

De manera paral·lela, durant el procés de creació de l’obra, el cineasta Javier Quintanilla va realitzar un vídeo que resumix i explica tot el procés de creació de l’obra, i que s’ha projectat en el rebedor de Mercado.

La mostra “L’ombra transparent” també ha estat exposada prèviament en la sala Lametro de l’estació de Colón de Metrovalencia.

Trajectòria de Vicente Peris
Vicente Peris (València, 1943) és un dels artistes valencians de major talent i capacitat per a afrontar reptes complexos. Amb un domini tècnic inqüestionable i una concepció magnífica de la pintura figurativa no ha volgut detindre’s en el ja sabut i ha afrontat quadros en què desenvolupa, a partir de ho vist, codis abstractes.

Format acadèmicament en l’Escola de Belles Arts de Sant Carles de València. La seua carrera artística l’ha desenvolupat en Gran Bretanya i Estats Units, on va ampliar estudis en la Facultat d’Art de Califòrnia, i Alemanya. Més tard va establir el seu estudi a Montecarlo on va dur a terme la seua activitat artística.

En 1975 va ser seleccionat pel Ministeri d’Educació i Ciència en l’exposició “Nou Realisme Espanyol” que va recórrer diverses capitals espanyoles. Entre les seues exposicions més importants destaca “Suite Venècia”, en el Cercle de Belles Arts de Madrid en 2003-2004. A més, en 2003 va participar en la Biennal de Venècia, ciutat a què ha dedicat gran part de les seues obres amb la representació d’importants sèries al carnestoltes venecià o de la cerimònia dels sopars.

Notícies relacionades

01 - 12 - 2023

Pradas presenta el nou sistema de traducció de llengua de signes dels Centres d’Atenció al Client de TRAM d’Alacant

La consellera d'Infraestructures ha destacat que esta iniciativa en la qual ha participat Fesord CV facilita l'accés al transport públic...
08 - 07 - 2023

FGV va facilitar la mobilitat de 1,8 persones usuàries en TRAM d’Alacant al juny

Els desplaçaments van suposar un 32,5% més que en 2022 i 449.594 més de viatgers i viatgeres que en el...
29 - 06 - 2023

FGV prestarà servei d’autobús entre Teulada i Calp amb motiu de l’última fase de les obres del nou viaducte sobre el barranc del Quisi en Benissa

La interrupció del servei comença el dissabte 1 de juliol i està prevista per un període aproximat de dues setmanes...